Ahmet Hakan'a konuşan Hakan Bayrakçı asgari ücreti beğenmedi, Yaşar Hacısalihoğlu destek verdi

Ahmet Hakan'a konuşan Hakan Bayrakçı asgari ücreti beğenmedi, Yaşar Hacısalihoğlu destek verdi
Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk olan SONAR Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı, asgari ücret kararını eleştirdi. Bayrakçı'nın sözlerine Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Yaşar Hacısalihoğlu destek verdi.

Bugün Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından 2 bin 825 lira olarak açıklanan net asgari ücret sonrası, rakam tartışma konusu oldu. Karara ayrıca Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk- İş) muhalefet şerhi koydu. 

Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında ele alınan asgari ücrete SONAR Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı da tepki gösterdi. 

Bayrakçı şunları söyledi:

"Rakamla asla tatmin edemeyeceğinize göre, o adam yine 40 milyonu tık diye, nafaka diye veren adamın magazin haberini duyduğunda yine metabolizması bozulacak.  Tatmin edemezsiniz. Ne yapacaksınız biliyor musunuz? 

"BİR YERDEN KISIP ONU KAPATAMIYOR MUSUNUZ?"

Psikolojik bir barem koyarsınız, bugünün psikolojik baremi nedir? 3 bin lira. Siz bunu 2 bin 824 dediğiniz zaman bunu piyasa da uygular.

Ya madem psikolojik barem 3 bin çık şu 3 binin üstüne. 165 lira kurtarmıyor mu? Yetmiyor mu? Bir yerden kısıp onu kapatamıyor musun? Psikolojik olarak asla tatmin edemezsin çünkü izliyorlar o dünyayı."

BAYRAKÇI'YA DESTEK VERDİ

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Yaşar Hacısalihoğlu ise Bayrakçı'nın sözleri sonrası, "bu önemli ve katılıyorum" ifadelerini kullandı.

İşte o anlar:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar