Ahmet Hakan tek tek yazdı! Doğu Perinçek yine ortalığı karıştırmış durumda

Ahmet Hakan tek tek yazdı! Doğu Perinçek yine ortalığı karıştırmış durumda
Ahmet Hakan, Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan'ın emrinde olduğunu söyleyen Doğu Perinçek'e "Yine ortalığı karıştırmış durumda" dedi.

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bugünkü yazısının "Aman Doğu Bey" bölümünde Doğu Perinçek'e ilişkin yazdı. Perinçek'in hafta sonu katıldığı bir programda Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan'ın emrinde olduğunu söylemesine ilişkin yazan Hakan şunları söyledi: 

"Doğu Perinçek yine ortalığı karıştırmış durumda. Deniz Gezmiş’in, Mahir Çayan’ın emrinde olduğunu söylemiş. Korkarım Doğu Bey, bu hızla böyle giderse...

- Ho Amca bana yeğenim derdi.

- Lenin beni sıkça arar hatırımı sorardı.

- Mao bana ‘Doğu Yoldaş’ diye hitap ederdi.

Falan diyecek."

NE OLMUŞTU? 

Konuşması sırasında partisinden istifa eden 108 kişiye tepki göstererek HDP'nin kapatılması üzerinden sol ideolojinin simge isimlerinden Mahir Çayan ve Deniz Gezmiş'e yönelik sert eleştirilerde bulunan Perinçek şunları söylemişti: 

"Esas olarak partinin HDP kapatılsın tavrına karşı koyan insanlardır. Onlar partimiz için ayak bağı. Parti programına karşı olduğu için haysiyet kuruluna verip atarız. Türk milleti kavramına karşı çıkmışlardır. Türk milleti olduğumuz için Kürdistan programını bozduk. "Türk Milletiyiz" kavramı bizim için vazgeçilmez kavram. 108 değil 108 bin kişi 'Türk milletiyiz' kavramına karşı çıksın hiç fark etmez, atarız. Burada partinin oybirliği kararı söz konusu. Vatan Partisi bu tür eğilimler çıktığı zaman onları eğitmeyi çalışır. En son 4-5 gün içinde 700 kişiyi topladım zoom üzerinden. Benim karşıma sahte solu getirmeyin. Orada bizim duruşumuz son derece önemlidir. Ben 1968 gençlik hareketinin lideriyim. Deniz Gezmişler, Mahir Çayanlar benim emrimdeki kişilerdir. Silahlı mücadele girişimi başlayınca, onların karşısına ben çıktım ama gene çıkarım."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar