Ahmet Hakan, Kızılay başkanına tepki gösterdi

Ahmet Hakan, Kızılay başkanına tepki gösterdi
Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve yazarı Ahmet Hakan, Elazığ’da 6.6 büyüklüğünde deprem meydana gelmesinin ardından para yardımı toplamaya başlayan Kızılay’a bugünkü köşesinden tepki gösterdi.

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen depremin hemen ardından Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın sms ile yardım çağrısında bulunması tepki çekmişti. Hakan Kızılay başkanının yardım istemesiyle ilgili, “Daha ne olduğunu bilmeden depremzedelere yardım diyerek banka hesap numarasını burnumuza dayayan Kızılay... Bi dur be kardeşim” ifadelerini kullandı.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın, Elazığ'da meydana gelen depremin hemen ardından Twitter hesabı üzerinden yurttaşlardan para talep etmesi tepkilere neden oldu. Kınık, paylaşımında "Bölgedeki vatandaşlarımızın olumsuz şartlardan korunması için ihtiyaç duyulan malzemeleri bölgeye sevk ediyoruz. Kızılay destekleriniz için 'Deprem' yazın 2868’e SMS yollayın 10lira katkıda bulunun. Dilediğiniz kadar gönderebilirsiniz. Gün dayanışma günü" ifadelerini kullandı.  Kınık, tepkilerin ardından paylaşımını sildi.

Hakan'ın bugünkü yazısında "Bi dur be kardeşim bi dur" başlıklı kısmı:

Daha ne olduğunu bilmeden depremzedelere yardım diyerek banka hesap numarasını burnumuza dayayan Kızılay... Bi dur be kardeşim.

Canlar enkaz altında kalmışken ve depremin ilk şoku bile atlatılmamışken... İktidar karşıtı kampanyalar başlatan muhalif kardeş... Sen de bi dur.

Herhangi bir işin ucundan tutmak yerine anında “iktidar karşıtları” ve “iktidar yanlıları” olarak kavgaya tutuşanlar... Bi durun yahu.

Deprem bölgesine gelen bakanlara, “Kamuoyu algısı gayet iyi efendim” diyen Vali Bey... Millet can derdinde sen algı derdindesin... Sen de bi dur.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar