Ahmet Hakan: Bu bir Atakan raconudur

Ahmet Hakan: Bu bir Atakan raconudur
Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, felsefe ve bilim hakkındaki konuşmaları ile adını duyuran 10 yaşındaki Atakan Kayalar'ı yazdı.

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, bilim ve felsefe içerikli konuşmaları ile günlerdir Türkiye'nin gündeminden düşmeyen 10 yaşındaki Atakan Kayalar'ı köşesine taşıdı. Atakan Kayalar'ın annesinin, Müge Anlı'ya katılan konuklar gibi davrandığını belirten Hakan, hem ailesine hem de Atakan'a tavsiyelerde bulundu. 

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan'ın 'Bu bir Atakan raconudur' başlıklı yazısı şu şekilde: 

MEDYAYA: “Söyle bakalım Atakan, Spinoza hakkında ne düşünüyorsun?” falan diyerek Atakan’a mikrofon ve kamera uzatmaktan vazgeçin. Minnacık bir çocuğu medya maymununa çevirdiniz yahu!

- ATAKAN’IN ANNESİNE: Tamam, çocuğunun üstün bir zekâsı var. Tamam, senin bu çocukla baş etmen biraz zor görünüyor. Ama bütün bunlar sana Müge Anlı programları konuğu gibi hareket etme hakkı vermiyor.

*

- YETKİLİLERE: Şu çocuğun derhal elinden tutun. Şu çocuğun dünya âlemin gözü önünde kurda kuşa yem olmasına seyirci kalmayın. Şu çocuk için hemen aksiyon alın. Şu çocuğun özel bir eğitim almasını sağlayın.

*

- SOSYAL MEDYAYA: İki tık fazla alacağız diye ‘Atakan da Atakan’ diye tutturmayın. Bırakın çocuğun yakasını... Atakan gazlaması yapmaktan vazgeçin. Şu ana kadar aldığınız tıklarla yetinin. 

*

- AHALİYE: Her konuda olduğu gibi Atakan konusunda da ikiye bölündünüz. Kiminiz Atakan’cı oldunuz, kiminiz Atakan karşıtı... Yeterince eğlendiniz, güldünüz, çekiştiniz, tartıştınız. Tamam artık. Harç bitti, yapı paydos!

*

- ALEYNA TİLKİ’YE: Zaten ortalık karışık, bari sen kafayı uzatıp da Atakan’ın şöhretinin 15 dakikasından faydalanmaya kalkışma. Atakan konusunda da geri dursan ne olur sanki?

*

- ATAKAN’A: Oğlum Atakan... Geleceğini karartmak istemiyorsan, ileride sorunlu bir yetişkin olmak istemiyorsan... Kaç şu meydandan! Git doya doya çocukluğunu yaşa! Bağır, koş, yaramazlık yap. Çocuksun, çocuk ol!

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar