Ahmet Davutoğlu'nun ardından Berat Albayrak da "devrimci" çıktı

Ahmet Davutoğlu'nun ardından Berat Albayrak da "devrimci" çıktı
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ahmet Hakan Coşkun'a konuk olduğu programda, “Türkiye en devrimci ülkedir” diyerek sağ yumruğunu kaldırdı sosyal medyada olay oldu. Albayrak'ın sözleri akıllara geçtiğimiz gün Armağan Çağlayan'ın programında "Kendimi sağcı olarak hiç görmedim" diyen Ahmet Davutoğlu'nu getirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ahmet Hakan’a konuk olduğu programda, “Türkiye en devrimci ülkedir” diyerek sağ yumruğunu kaldırdı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın Hazine ve Maliye Bakanı olan damadı Berat Albayrak sağ yumruğunu kaldırarak, “Türkiye en devrimci ülkedir” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ahmet Hakan’ın programına konuk oldu. Yayında Türkiye’nin dünya sistemi içinde devrimci sayılan bir konumda olduğunu iddia eden Albayrak, “Gençlere sesleniyorum Türkiye bugün en devrimci ülkedir. Bakın devrim böyle olur lafla olmaz icraatla olur” diyerek sağ yumruğunu kaldırdı.

DAVUTOĞLU'NDAN SONRA ALBAYRAK 

Geçtiğimiz günlerde yapımcı Armağan Çağlayan'ın  ‘196Sekiz’ isimli YouTube kanalına konuk olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun sözleri de olay olmuştu.

Davutoğlu, 1970’li yıllarda ‘sol’ ideolojinin güçlü olduğu bir ortamda büyüdüğünü ifade eden Davutoğlu, “Ben kendimi sağcı olarak görmedim hiçbir zaman. Fakat ilgilendiğim alanlar ve bu ülkenin, toplumun klasik değerlerine olan saygım dolayısıyla bu ikisini mezcetmeye çok çalıştım” demişti. 

KİMLER SAĞ YUMRUK KALDIRIR?

Sağ yumruk, Türkiye ve dünyada siyasal akımlar içerisinde pek çok görüşün kullandığı bir hareket olarak biliniyor. Türkiye’de ise daha çok sosyalist hareket içinde kullanılması ile biliniyor. Türkiye’de sol içinde iki ana kesimden biri olan Sosyalist Devrimciler sağ yumruklarını kaldırırken Demokratik Devrimciler sol yumruğunu kaldırıyor. Sağ yumruk Türkiye’de İslamcı hareket içinde de kullanılıyor. Türkiye’de pek çok faili meçhul cinayetle adı anılan Hizbullah adlı örgütün sempatizanları da sağ yumruklarını kaldırıyor.

 

İŞTE O ANLAR

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar