Ahmet Davutoğlu'ndan 'kazanımlar' açıklaması

Ahmet Davutoğlu'ndan 'kazanımlar' açıklaması
Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, iktidar kanadının "Evet biz birtakım hatalar yaptık ama biz gidersek tufan. Bütün kazanımları kaybedersiniz" dediğini kaydederek tepki gösterdi. "Bu kaygıyı yaymaya çalışıyorlar. Ve maalesef bu kaygı üzerinden yanlışlıkları, yolsuzlukları, hırsızlıkları, rüşveti meşrulaştırmak isteyen bir iklim oluşturuyorlar" dedi.

Davutoğlu'ndan 'kazanımlar' açıklaması

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İl Başkanları Toplantısı'nda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Davutoğlu konuşmasında partisinin alanlara indikten sonra iktidar kanadından halka "Evet biz birtakım hatalar yaptık ama biz gidersek tufan. Bütün kazanımları kaybedersiniz. Başörtü yasağı geri gelir. Eski 28 Şubat zihniyeti geri gelir" ifadelerinin kullanıldığını kaydetti.

"Eğer biri 28 Şubat'ı geri getirecekse senin kol kola girdiğin Doğu Perinçek getirecek. Gökten inmeyecek ki bu" diyen Davutoğlu, "Bu kaygıyı yaymaya çalışıyorlar. Ve maalesef bu kaygı üzerinden yanlışlıkları, yolsuzlukları, hırsızlıkları, rüşveti meşrulaştırmak isteyen bir iklim oluşturuyorlar. Bu iklime su taşıyanlar var" dedi.

'FAHİŞ FİYATIN SEBEBİ NEDİR?'

Karar'da yer alan habere göre, Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Bir devlet adamını, bir yönetimini bekleyen en büyük tehlike nedir biliyor musunuz? Gerçeklere gözlerini kapatmasıdır.

Benim korkum ve endişem yurt sorunu yüzünden Anadolu'daki genç kızlarımızın okuyamaması tehdidi.

Her yerde çiftçiler feryat ediyor. Sonra esnafımız... Fahiş fiyat diye bir tabir çıktı. Tamam fahiş fiyat var. Bu fahiş fiyatın sebepleri nedir? Hani bir bakan çekti gitti ya hala yüzünü gören yok. Erdoğan'ın varisi gibi ortalıkta dolaşırken değişim rüzgarı diye dolaşıyordu orada burada. Ne demişti bu cahil bakan, damat olmaktan başka hiçbir vasıf taşımadığı için oraya gelip Türkiye'yi batıran bakan. 'Dolarla ne işimiz var?' demişti. Bu kadarlık bilgiden acizler.

'FİİL VARSA FAİL DE VARDIR'

Şimdi alışveriş zincirlerini suçluyorlar. Bir suçlu mutlaka bulanacak. Sayın Erdoğan'a şunu söylüyorum; bir fiil varsa fail vardır. Türkiye'de fahiş fiyat varsa bunun faili kendisidir. Çünkü ülkeyi de ekonomiyi de kendisi yönetiyor. Faili örtmek için faili meçhul yaratıyorlar. Vatandaş dayak yiyor da bu dayağı kim atıyor? Bazen patatesçiler atıyor onlara göre, bazen soğancılar, bazen alışveriş zincirleri... Bu vatandaşa dayağı siz atıyorsunuz.

'GİDECEKLERİ KESİN'

İşsizlik had safhada herkes feryat ediyor. Ama sorunları görmeyen bir tek Sayın Erdoğan, ekibi ve yandaş medya. Bu şartlarda bunların gidecekleri kesin. Biz anketi alanda görüyoruz. En kuvvetli oldukları sokakta dahi, bu bir nabızdır. Tek bir AK Parti'yi savunan çıkmıyor.

'TÜRK LİRASI DEĞER KAYBEDİYORSA FED YÜZÜNDEN DEĞİL'

Türk lirasının Eylül ayındaki değer kaybı yüzde 6,5. Bütün diğer para birimlerinin ortalama değer kaybı yüzde 2. 'Hani FED kararı herkesi etkiledi.' Hayır. Türk lirası değer kaybediyorsa FED yüzünden değil Sayın Başkan. Türk lirası değer kaybediyorsa sizin cehaletiniz sebebiyle. Ve Cumhurbaşkanı'nın ekonomi bilmemesinden kaynaklanan talimatlarını körü körüne uygulamanız sebebiyle. Şimdi buradan nasıl bir şey beklersiniz?

İşi ehline vermeyecekler, adalette yakınları ve diğerleri arasında ayrım gözetecekler, kul hakkına riayet etmeyecekler; sonra da gelip geride kalan bulguru kurtarmanın peşine düşecekler."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar