Ahmet Davutoğlu'ndan Erdoğan'a çok sert sözler: Hırsı ve kini için...  

Ahmet Davutoğlu'ndan Erdoğan'a çok sert sözler: Hırsı ve kini için...  
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok sert sözlerle yüklendi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a çok sert sözlerle yüklendi. 

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle

"Cumhurbaşkanı Erdoğan bu attığı imzayla tarihe üniversite kapatan devlet adamı olarak geçmiştir. Bu kararı da gece yarısı yayınladılar. Türkiye'nin eğitimine darbe yaptılar. Erdoğan bu attığı imza ile nasıl bir Türkiye görmek istediğini de açıklamıştır. Bu kararın ne yazık ki hiçbir açıklaması yok. Bütün sebeplerin herkes bir düzmeceden ibaret olduğunu biliyor.

"28 ŞUBATÇI ORTAKLARIYLA..."

Bugün benim gibi birçok insanın içi yanıyor. Hiçbiri Erdoğan'ı üniversite kapatsın, öğrencileri ortada bıraksın diye seçmedi. Binlercesinin çocuklarının okuduğu üniversitenin kapatılmasını Cumhurbaşkanı en başta onlara açıklayamaz. Artık Cumhurbaşkanı ve 28 Şubatçı ortakları üniversiteyi nasıl kapattıklarını gururla anlatabilir.

Cumhurbaşkanı kararını adil şahitler olarak yola çıkacağız diye yola çıkıp her türkü haksızlığa karşı gözlerini yumanlar duvarlarına asabilirler. Ama unutmasınlar biz de saklayacağız o kararı sonraki nesillere bugünlerde neler olduğunu bir bir anlatmak için saklayacağız. Diyeceğiz ki; 28 Şubat'ta yerlerde sürüklenenlerin hapislere girenlerin kurduğu bir üniversite Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kapatıldı.

Şehir Üniversitesi'ni başa taşıyan kadrolar işte 28 Şubat'ta dışlananların arasından çıktı. Bu üniversitenin varlığı bir arsaya ya da mekana bağlı değildi. 

"FETÖ RAHATSIZ OLDU"

Önce eğitim alanını tekeline almak isteyen FETÖ unsurları rahatsız oldu. Her türlü doğrudan dolaylı engelleme çabası içine girdiler. Bilgiyi kulaktan dolma enformasyondan, tarihi ve dini değerleri sloganlardan ayıramayan güç sahipleri de üniversiteden rahatsız oldular. 

Mesele Şehir Üniversitesi üzerinden diğer tüm sivil kuruluşlara 'bana kayıtsız şartısz itaat etmeseniz sonunuz bu olur' mesajını vermekti.

"ATEŞ ÜZERİNDE OTURUYORLAR"

Bugün bu kararda payı olanlar bilsinler ki nesiller boyu bu cürümle anılacaklar. Bugün kibirle dolaşabilirler ama bu cürmün hesabını adalet terazisinde verecekler.Bu karar karşısında kazanımlarımızı kaybetmeyelim arzusuyla sessiz kalanlar da bilsinler ki onlar da hesap verecekleri bir ateş üzerinde oturuyorlar. Bu kararla bütün değerlerimiz tarumar edilmiştir. 

"KADERDE KIZIMI TESELLİ ETMEK DE VARMIŞ"

Kaderde dün gece yarısı başarısı için her türlü fedakarlıkta bulunduğum Cumhurbaşkanı'nın kararı ile kapatılan Şehir Üniversitesi öğrencisi küçük kızımı teselli etmek de varmış.

Bu karar dolayısıyla herkes muhasebe yapmalı ancak kimse karamsarlığa kapatılmamalıdır.

Üniversite kapatarak fikrini ortadan kalkmayacağını öğrenemeyenlere karşı mücadelemiz devam edecektir.

Hiçbir şey bitmedi her şey bugün bu saatte yeniden başlıyor."

Ayrıntılar geliyor... 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar