Ahmet Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye sert sözler

Ahmet Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye sert sözler
Partisinin Bolu Kampı'nın kapanışında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisi hakkındaki sözlerine yanıt veren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "PKK'ya özlem, 23 Haziran seçimleri öncesi İmralı'dan gelen mektuba sessiz kalınarak gösterildi" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçtiğimiz günlerde "Serok Ahmet’in PKK özlemi, Babacan’ın HDP sevdası, Kılıçdaroğlu’nun bölücülük merakı siyasette üçüncü bir blok arayışı değil düpedüz vatana ihanettir" ifadelerini kullanmıştı. Bahçeli, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcıları Ayhan Sefer Üstün ile Vahdettin İnce'nin HDP'nin 4. Olağan Kongre'sine katılmasına da tepki göstermişti. 

BOLU'DAN CEVAP VERDİ 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye partisinin Bolu'da düzenlediği kampın kapanışında yanıt verdi. 

"MEKTUBA SESSİZ KALDILAR"

Bahçeli'nin partisi hakkındaki ifadelerini sert sözlerle eleştiren Davutoğlu, "PKK’ya özlem diye örtülü bir itham var. Burada durmak lazım. PKK’ya karşı en kapsamlı talimatı veren başbakan benimdir. Ben o talimatı verdikten sonra her cumayı bazen Silopi’de bazen Van’da bazen Yüksekova’da oradaki askerlerimizle polislerimizle Kürt vatandaşlarımızla omuz omuza verdik" dedi. 

Davutoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü: 

"Bugün PKK’ya özlem diye bir itham varsa bu özlem 23 Haziran’dan öncesinde İmralı’dan mektup alındığında susulduğu zaman, Osman Öcalan devletin televizyonuna çıkarıldığı zaman o özlemi duymuş olabilirler. Ama biz hiçbir zaman o özlemi duymadık yalnızca Kürt vatandaşlarımıza özlemle sarıldık. Herkes kendini sorgulamalıdır." 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar