Ahmet Davutoğlu: "Pelikancılar bütün suçu bana yıktı"

Ahmet Davutoğlu: "Pelikancılar bütün suçu bana yıktı"
Gelecek Partisi lideri Davutoğlu 4 bakanla ilgili olarak, “En doğru yolun yüce divanda aklanmak olduğu kanaatindeydim. Şu anda da öyle düşünüyorum” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Fox TV'de Fatih Portakal'ın sunduğu Çalar Saat'e konuk oldu. Davutoğlu, burada gündeme dair açıklamalar yaptı.

Davuoğlu, 4 bakanla ilgili dikkat çeken şu ifadeleri kullandı:

“En doğru yolun yüce divanda aklanmak olduğu kanaatindeydim. Şu anda da öyle düşünüyorum. Bir takım iddialar varsa ve bu iddialar aklandığında kamuoyu vicdanı rahat eder. Burada bir görüş ayrılığımız oldu, doğru.”

PELİKANCILARA YÖNELİK AÇIKLAMA YAPTI!

AKP içerisindeki yapılanmaları ile bilinen ve daha çok kendi döneminde aktif olan Pelikancı tayfa ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Pelikancı tayfanın, AKP’nin tüm yanlışlarını kendisine yıkmaya çalıştığını belirten Davutoğlu, “Başbakanlığı bıraktıktan sonra ana akım medyada ilk defa bir programa katılıyorum. Dolayısıyla 3.5 yıldır tek taraflı bir propaganda işledi. Pelikan ve çevresi bütün suçu şahsen benim üzerime yüklemeye çalıştı. En kolay eleştirilebilir kimse ona yöneldiler" diye konuştu.

“TÜRKİYE, RUSYA’DAN TALEPTE BULUNMALIDIR”

Türkiye’nin Rusya’dan SOÇİ Mutabakatı nedeniyle araştırma istemesi gerektiğini kaydeden Davutoğlu, “Türk Silahlı Kuvvetleri, İdlip’te tek taraflı bir operasyon için bulunmuyor. TSK, Rusya ve Türkiye arasında imzalanan mutabakatla bölgeye gitti. Bu nedenle, Türk askerlerinin şehit edilmesinden Suriye rejimi sorumludur. Tabii, Rusya yeşil ışık yakmadan onlar da böyle bir harekete kalkışamaz. SOÇİ mutabakatı geçerliyse, Türkiye’nin Rusya’dan araştırma istemesi gerekiyor. Türkiye, Rusya’da Suriye rejimine karşı ortak bir tavır da talep edebilir” dedi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar