Ahmet Davutoğlu, partisini kuruyor! Tarih belli oldu...

Ahmet Davutoğlu, partisini kuruyor! Tarih belli oldu...
AKP’den istifa eden ve parti kurmak için kolları sıvayan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, 18 Ekim’de Manisa’da konuşacak. Davutoğlu’nun Manisa’da “tarihi bir konuşma” yapacağı ifade edildi.

Tarafsız Haber Ajansı’ndan Mehtap Gökdemir’in haberine göre, AKP’den istifa ettikten sonra eski Başbakan Davutoğlu, ilk saha konuşmasını Manisa’da yapacak. Davutoğlu, 18 Ekim’de Manisa’da olacak. Davutoğlu’nun Manisa’da “tarihi bir konuşma” yapacağı ve süreçle ilgili açıklama yapabileceği dile getirildi.

“SON AŞAMADAYIZ”

Davutoğlu’na yakın kaynak parti çalışmalarına ilişkin, “Son aşamadayız. Şekillenme devam ediyor. Biz çıkışımızı yapacağız en kısa zamanda. Program, Tüzük bitme aşamasında” dedi.

GELİŞMİŞ ÜLKELERİN TÜZÜKLERİ İNCELENİYOR

Davutoğlu’na yakın kaynak, “Tüzük yalnız Türkiye değil, gelişmiş ülkelerin partilerin tüzükleri dahi inceleniyor. İyi bir ekip yoğun bir şekilde çalışıyor” ifadesini kullandı.

DAVUTOĞLU İKİ AYRI OFİSTE ÇALIŞMALARINI YÜRÜTÜYOR

Davutoğlu çalışmalarını iki ayrı ofiste yürütüyor. Çarşamba, Perşembe, Cuma günleri Ankara’da Beysukent’teki ofiste; Cumartesi, Pazar, Pazartesi, Salı günleri de İstanbul’da Levent’teki ofisinde çalışıyor.

Hem Ankara hem İstanbul’daki ofislerin çok yoğun bir şekilde ziyaretçi akınına uğradığı belirtildi.

“TÜM İLLERDE ÇEKİRDEK KADROLAR OLUŞTURULUYOR”

Partinin kuruluş takvimine ilişkin de, “Kısa zamanda sonuçlanır” ifadesini kullanan Davutoğlu’na yakın kaynak, “Biz tabanda da teşkilatlandık. Tüm illerde çekirdek kadrolar oluşturuluyor. İnce eleyip sık dokunarak bu kadrolar oluşturuluyor. Güçlü bir teşkilatlanma çalışması var” ifadesini kullandı.

TEŞKİLATTA YER ALACAKLARDA ARANAN KRİTERLER

Davutoğlu’na yakın kaynak teşkilatları oluştururken dikkat ettikleri kriterleri de şöyle anlattı:

“Şimdiye kadar şaibeye bulaşmamış, dürüst, istikameti düzgün, geçmişte siyasette yapmış da olabilir, yapmamış da olabilir, çevresinde sevilen, sayılan, saygınlığı olan, ismi herhangi bir yerde şaibeye bulaşmamış, istikameti düzgün insanlarla yürümeye çalışıyoruz.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar