Ahmet Davutoğlu, Devlet Bahçeli'ye seslendi: Bir çift sözüm var

Ahmet Davutoğlu, Devlet Bahçeli'ye seslendi: Bir çift sözüm var
Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu, Uygur Türkleri meselesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, Haziran 2019'da TBMM'ye sunulan Uygur Türkleri hakkındaki teklifin AKP ve MHP tarafından reddedilmesini 'Yüz karası' olarak değerlendirdi.

"Sayın Bahçeli’ye bir çift sözüm var"

Sözcü'den Mert Öz'ün haberine göre; Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin İstanbul Başkanlığı’nda düzenlenen, Türk dünyası dernek ve federasyonlarının bir araya geldiği toplantıda konuştu. Tüm dünyanın Doğu Türkistan konusunda ayakta olduğunu ancak iktidarın sessiz kaldığını söyleyen Davutoğlu, TBMM’yi göreve çağırdı.
Doğu Türkistan konusunda iktidara seslenen Davutoğlu, “İktidarın büyük ortağına, küçük ortağına açık ve net bir politikalar seti tavsiyesinde bulunmak istiyorum” dedi.
Cumhur İttifakı’ndaki Vatan Partisi’ne de değinen Davutoğlu, ‘En küçük ve minik bir ortakları var. Çin’in Türkiye ajansı. Ona bir şey demeye değmez. O zaten sahibinin sesi olarak Uygur’daki Türklere yönelik bütün katliamların savunuculuğunu yapıyor’ ifadelerini kullandı.

“TBMM DERHAL ÖZEL OTURUMLA TOPLANMALI”

Davutoğlu, “AKP ve MHP’ye, mazlumların sesi olduğunu söyleyen Sayın Erdoğan’a ve Türk dünyasının sözcüsü olduğunu söyleyen Sayın Bahçeli’ye bir çift sözüm var” diyerek, şunları söyledi:
*TBMM derhal Doğu Türkistan özel oturumuyla toplanmalı, bütün partilerin imzasıyla ortak bir bildiri kabul edilmelidir. Eğer Doğu Türkistan’da yaşananlar Avrupa Parlamentosu tarafından kınanmış ve bir ortak bildiri yayımlanmışsa, Amerikan Kongresi tarafından kınanmış ve Amerikan-Çin ortak komite toplantılarında gündeme getirilmişse, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin birinci ve asli görevi Uygur kardeşlerimize sahip çıkmak ve ortak bildiriyi derhal kabul etmektir.
*Dünya 5’ten büyüktür diye haykırdıktan sonra bu 5’in içindeki bir ülke olan Çin’e karşı bu kadar sessiz kalınması, o 5’in diğer ülkeleri Çin’e dönük olarak bir kınama kabul etmişken TBMM’nin sessiz kalması kabul edilemez. Buradan bütün mecliste bulunan partilere çağrıda bulunuyorum.

“O TEKLİFİN REDDEDİLMESİ YÜZ KARASIDIR”

Haziran 2019’da TBMM’ye sunulan bu yöndeki teklifin AKP’nin ret, MHP’nin çekimser oylarıyla reddedildiğini hatırlatan Davutoğlu, “Bu tasarıya ret veren bütün milletvekilleri için yüz karasıdır” dedi.
“Yeni bir teklif gelmeli” diyen Davutoğlu, ret oyu veren milletvekillerine şöyle seslendi:
“Talimata değil, yüreklerinde sese ve dillerindeki Türkçe’ye baksınlar, Dîvânu Lugâti't-Türk’ün hakkını vererek Doğu Türkistan konusundaki bir teklife bir daha hayır deme cesareti göstermesinler.”
Davutoğlu, bu konunun Çin ile ikili ilişkilerde de gündeme getirilmesi gerektiğini söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar