Ahmet Davutoğlu cephesinden Erdoğan'a sert sözler!

Ahmet Davutoğlu cephesinden Erdoğan'a sert sözler!
Şehir Üniversitesi tartışması Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisinin İstanbul İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’ndaki yaptığı konuşmayla yeniden alevlendi. Davutoğlu cephesi de Erdoğan’a sert sözlerle karşılık verdi.

ALİ ÖZYİĞİT / GÜNBOYU

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezinde "Türkiye Sevdasıyla Yaşımız Hep 18" temasıyla düzenlen partisinin İstanbul İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı.

Burada yaptığı konuşmada Şehir Üniversitesi tartışmalarına da değinen Erdoğan, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile eski bakanlardan Ali Babacan, Mehmet Şimşek ve Feridun Bilgin’i üniversite için tapu devri yapmak ve Halk Bankası’nı dolandırmakla suçladı.

Erdoğan’ın suçlamalarına sert yanıt veren Davutoğlu, üniversitenin ve tahsis edilen devlet arazisinin kızı, damadı ya da oğluna kalmayacağını vurguladı.

Ayrıca tüm benzeri tahsisler, özelleştirme çalışmaları, kurtarılan şirketler gibi konularda dönemin tüm yetkililerini kapsayacak şekilde Meclis komisyonu kurulması için de çağrıda bulundu.

Erdoğan’ın suçlamalarına bir tepki de Davutoğlu’nun kuracağı yeni partide yer alacak eski AKP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’dan geldi.

Özdağ, “Dolandırıcı dediğin insanlarla ülkeyi yönetmek, ardından partiden ayrılmasınlar diye üst görevler teklif etmek bugün de dolandırıcı demek... Bu nasıl bir siyaset? Bu nasıl bir ruh hali? Bu nasıl bir davranış biçimi?” ifadelerini kullandı.

AKP eski Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün ise "Hodri meydan... ABD Kongresi'ne, senatörlere değil; TBMM, Türk milletine hesap verilsin..." dedi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar