Ahmet Davutoğlu canlı yayında açıkladı! Erdoğan'ın buna evet demesini bekliyorum

Ahmet Davutoğlu canlı yayında açıkladı! Erdoğan'ın buna evet demesini bekliyorum
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, gündeme ilişkin yaptığı açıklamalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan randevu talep edeceğini açıkladı. Davutoğlu, "Bizim de geçmişte hukukumuz olduysa evet demesini bekleriz" dedi. 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, T24 Yotube yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti hükümetinde görev yaptığı yıllarla ilgili açıklamalarda bulunan Davutoğu, 2011 ve 2014 seçimlerinde, "Eski Türkiye’ye karşı yeni Türkiye’yi kurma" vaatlerinin olduğunu ancak şu anda bu vaatten uzaklaşıldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Eski Türkiye veya Yeni Türkiye" kavramlarını kullanmadığını da dile getiren Davutoğlu, “Eski Türkiye bitti mi? Yeni Türkiye kuruldu mu? Eski Türkiye bittiyse niye bu 3Y(yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar) ile mücadelede başarıya ulaştık diyemiyor kimse. Diyemiyor çünkü eski Türkiye’nin en önemli unsurları ve zihniyeti şuan ki iktidara hakim artık” dedi.

Yolsuzlukla mücadele operasyonlarının da yapılmadığını söyleyen Davutoğlu, “Şu anda yolsuzlukla mücadele yok. Yolsuzluk her yere sirayet etmiş” dedi.

"YASAKLAR GERİ DÖNDÜ"

Davutoğlu, 90’lı yıllarda birçok alanda yasaklar olduğunu vurgulayarak, “Eski Türkiye’nin yasakları geri döndü. O Türkiye’de sayın Erdoğan rahatlıkla televizyonlara çıkıyordu ama biz şimdi çıkmıyorsak, sözlerimize ambargo geliyorsa, konferanslarımız iptal ediliyorsa bu eski Türkiye’nin unsurlarının geri döndüğünü gösterir” ifadelerini kullandı.

"ERDOĞAN'DAN RANDEVU TALEP EDECEĞİM"

Davutoğlu, Gelecek Partisi olarak akademisyen ve hukukçularla sistem değişikliği üzerine çalışmalar yaptıklarını, tam demokrasiye geçiş için ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’  modeli geliştirdiklerini söyledi.

Söz konusu modelle ilgili görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyleyen Davutoğlu, bütün  partilerden randevu isteyeceklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan da randevu talep edeceklerini söyleyen Davutoğu, “Bakalım ne tavır gösterecek. Hepimizin Cumhurbaşkanı ise ve bizim de geçmişte hukukumuz olduysa evet demesini  bekleriz. Kabul etmiyorum diyebilir o da hakkı. Ama bütün diyalog kapılarını kapatarak Cumhurbaşkanı kendisini Beştepe’ye hapsediyor” dedi.

"ERDOĞAN İÇİN NAMUS MESELESİDİR"

Döviz kurundaki yükseliş hakkında da konuşan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha önce yaptığı “Dolarlarınızı bozdurun” çağrılarını hatırlattı.

Davutoğlu, “Bir Cumhurbaşkanı halkına 'dolar bozdurun ama bir şey kaybetmeyeceksiniz' dediğinde, o Cumhurbaşkanı için TL’nin değerini korumak bir namus ve onur meselesidir” ifadelerini kullandı.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar