Ahmet Çelik: "Bizim içimiz yanıyor, bunu savunmayın"

Ahmet Çelik: "Bizim içimiz yanıyor, bunu savunmayın"
Ülkücü şehit Mustafa Eroğlu'nun katili Ozan Ceyhun'un Viyana Büyükelçisi olarak atanmasına TBMM kürsüsünden tepki gösteren İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, AKP'li vekillere "Bunu savunmayın. Bizim içimiz yanıyor. Bunun savunulacak bir tarafı yok" dedi.

TBMM'de konuşan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, Ülkücü Mustafa Eroğlu'nun katili Ozan Ceyhun'un Viyana Büyükelçiliği'ne atanmasına sert tepki gösterdi.

Yakasında şehidin fotoğrafıyla kürsüye gelen Çelik, konuşması sırasında atamayı savunan AKP'li milletvekillerine ise "Bunu savunmayın. Bizim içimiz yanıyor. Bunun savunulacak bir tarafı yok" diyerek cevap verdi.

Ermeni terör örgütü ASALA'nın katlettiği büyükelçileri hatırlatarak, "Bu şehitler makamına Ülkücü şehit Mustafa Eroğlu'nun katili atandı" diyen Çelik, "Şehit Viyana Büyükelçimiz Tunagil’in makamında şehit Mustafa Eroğlu’nun katili oturamaz. Türkiye’yi, Dev-Yolcu bir katil temsil edemez" şeklinde konuştu.

Çelik'in konuşması şu şekilde;

Yeni hükümet sisteminde, Resmi Gazete’de yayınlanan 10 Temmuz 2018 Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle birinci cetvelde yer alan Büyükelçiler, Valiler, TRT Müdürleri, MİT Başkanlığı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nden sonra parlamenter sistemde ikinci kararname ile yapılan atamalar Cumhurbaşkanlığı imzasıyla yapılır hale geldi. Parlamenter sistemde, Dışişleri Bakanlığı’nda yapılan meslek girişi sınavı ve katiplik ve başkatiplik gibi süreçlerden sonra ortalama 20 yıllık bir hizmetten sonra büyükelçilik ataması yapılabiliyordu. Son dönemde yapılan büyükelçilik atamalarında mesleki tecrübe yok. Ortak özellikleri AKP’li olmaları.

Bu şekilde atanan büyükelçilerin bir kısmını ifade etmek isterim:

Egemen Bağış (Çek Cumhuriyeti)

Merve Kavakçı (Kuala Lumpur)

Murat Mercan (Tokyo)

Emin Önen (Çin)

Lütfullah Göktaş (Vatikan)

Mahinur Özdemir (Nijer)

Ayşe Sayan (Kuveyt)

Fazilet Dağcı Çığlık (Lüksemburg)

"ŞEHİTLER MAKAMINA KATİL ATANDI"

Büyükelçilik şerefli ve onurlu bir görev. Sporcuların ifadesiyle ay-yıldız formayla Türkiye’yi temsil etmek demek. Bu milli forma ile görevinde şehit edilen büyükelçilerimizin bir kısmının ismini hatırlatmak isterim;

Daniş Tunalıgil (Viyana)

Mehmet Baydar (Los Angeles)

İsmail Eres (Paris)

Şarık Arıyak (Sydney)

Ahmet Galip Balkar (Belgrad)

Bu şehitler makamıma şehit büyükelçimiz Daniş Tunagil’in makamına ülkücü şehit Mustafa Eroğlu’nun katili Ozan Ceyhun atandı. Mustafa Eroğlu, 31 Temmuz 1980’de İstanbul Sarıyer’de Ramazan günü iftara yakın saatlerde içinde Ozan Ceyhun’un da olduğu Dev-Yol’un militanları tarafından şehit edildi. Dev-Yol’un şehit ettiği yüzlerce ülkücüden birkaç ismi hatırlatmak isterim;

Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak,

MHP İstanbuıl İl Başkanı Recep Haşatlı

MHP Ağrı İl Başkanlığı Mustafa Kılıçarslan, İsa Eraslan

Eski Başbakan Suat Hayri Ürgüplü’yü de şehit etmiştir.

Ozan Ceyhun cinayetten sonra Avusturya’ya Almanya’ya sığınıyor. Hakkında gıyabi tutuklama kararı veriliyor. İnterpool kırmızı bültenle arıyor. Yakalanıp ifadesi bile alınamıyor. 20 yıl sonra dava zaman aşımından düşüyor. Ozan Ceyhun daha sonra kendi isteğiyle Türkiye Cumhuriyeti uyruğundan çıkıp, Alman uyruğuna geçiyor. Almanya’da Milletvekili oluyor. Ermeni Soykırımı iddialarını destekliyor. 2015 yılında AKP, Ozan Ceyhun’u Türkiye Cumhuriyeti uyruğuna alıyor. AKP’den 25. ve 26. Dönem milletvekili adayı yapılıyor. Şehit Viyana Büyükelçimiz Tunagil’in makamında şehit Mustafa Eroğlu’nun katili oturamaz. Türkiye’yi, Dev-Yolcu bir katil temsil edemez.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar