Ahmet Akın: "Vatandaşımız müjde deyince korkuyor"

Ahmet Akın: "Vatandaşımız müjde deyince korkuyor"
CHP'li Ahmet Akın, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nın bütçesinde Bakan Fatih Dönmez’in Avrupa ve Türkiye kıyaslamaları için; “Doğru değil. Bu ülkeler destek paketi açıklarken; bizimkiler zam açıkladı. Vatandaşın yanında olmak yerine yanlış algılarla farklı konulardan bahsetmek milletimizin aklıyla alay etmektir. Vatandaşımız ‘müjde’ deyince korkuyor” dedi.

CHP Enerji ve Altyapıdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçe görüşmeleri sürerken ANKA Haber Ajansı’nın sorularını yanıtladı. 

“FEDAKARLIK YAPTIK’ DEMESİ MİLLETİN AKLIYLA ALAY ETMESİDİR”

Doğalgaza sanayi için yüzde 48,40, elektrik üretim santralleri için yüzde 48,82 oranında zam yapılması hakkında Ahmet Akın, şöyle konuştu.

“Sayın Bakan bir konuşma yaptı; sanki zam yok, sıkıntı yok, başka dünyada yaşıyorlar. AK Parti iktidarı başka bir dünyada yaşıyor. Milletin derdi, sıkıntısı, sorunu nedir. Karakış geliyor, ne yakacak, faturaları nasıl ödeyecek? Bir kasap dükkanının bir aylık faturası, kirasından yüksek.

Bugün komisyonun toplandığı gün zam geldi. Bu zam 83 milyon vatandaşımıza zam olarak yansıyacak. ‘Vatandaşın kendi tarifesine yapmadık’ diye övünenler, vatandaşın alım gücüne daha büyük sıkıntı, yük olacak. Vatandaşın sırtına binecek, bu yüklerin hepsi. Vatandaşımız zor durumda. ‘Elektrik faturalarında KDV’yi kaldırın, TRT fonunu kaldırın, kara kış fonunu getirin’ dedik, ‘kara kış fonu yok’ diye açıklama yaptılar.

Vatandaşın ‘derhal seçim’ talebinin ne kadar yerinde olduğunu gördük. Cumhurbaşkanı ve bakanın ‘fedakârlık yaptık’ demesi milletin aklıyla alay etmesidir. Bu millet yapıyor fedakarlığı. Pandemi zamanında bile bu iktidar vatandaşın yanında olmadı. Ayıptır, yazıktır, günahtır.”

“VATANDAŞ ‘MÜJDE’ DENİLİNCE KORKUYOR”

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in Avrupa ile Türkiye kıyaslaması hakkında ise Ahmet Akın, şunları söyledi:

“AK Parti iktidarının yönetim sistemi, yanlış politikalarının bedelini 83 milyon vatandaşımıza yüklemek. ’83 milyon vatandaşımız var, 83 milyon müşterimiz var’, anlayışı olduğu için vatandaş kaderiyle baş başa kalır. Avrupa’daki örnekleri söylediler. Doğru değil.

Bu ülkeler destek paketi açıklarken; bizimkiler zam açıkladı. Bu zor zamanda vatandaşın yanında olmak yerine yanlış algılarla, doğru olmayan sözlerle çıkıp farklı konulardan bahsetmek milletimizin aklıyla alay etmektir. Vatandaşımızın gerçek desteğe ihtiyacı vardır. Bu iktidar ‘müjde’ kelimesini ‘zam’a, ‘fedakarlığı’ da enerjide ‘buhran’a çevirdi. Vatandaşımız ‘müjde’ deyince korkuyor” dedi.

Ahmet Akın, “Enerji kooperatifleri var. Vatandaşımızın kendi elektriğini üretmesinin önünü kapattılar. Neden? Enerji lobilerine teslim olmuş bir iktidar var… Vatandaşımız isyan eden noktada” ifadelerini kullandı.

“‘DAMAT BAKAN BUNU DA YANLIŞ YAPMIŞ OLMASIN’ DİYE SİSTEM UYDURUYORLAR”

Tasarruf olmadığı yönündeki eleştirilere rağmen kalıcı yaz saati uygulamasından geri dönülmemesine ilişkin Ahmet Akın, şunları söyledi:

“Damat bakanın ortaya koyduğu sistemin vatandaşa ne getirisi ne götürüsü var. Raporu istedik, bekliyoruz. Arada varsa görelim, nedir avantaj? ‘İsrafta rekorlar kıran, şatafatta lüksten kaçınmayan bu iktidar, çocukları karanlık saatlerde okula gönderilmesinin karşılığı nedir? Ortada bir tasarruf yok. ‘Damat bakan bunu yaptı, bari bunu da yanlış yapmış olmasın bari’ diye sistem uyduruyorlar.”

“AK PARTİ’NİN VATANDAŞTAN KOPTUĞUNUN GÖSTERGESİ”

Konut kredisi faiz oranındaki düşüş için Ahmet Akın, şöyle konuştu:

“Vatandaşın alım gücü kalmayınca, bu hayat pahalılığı içinde vatandaşı ezip büzüp, yükü yükleyip, bir de sıkılmadan yanlış bilgileri verirseniz, vatandaşın gerçek hayatını görmezsiniz. İcralar kapıda. Hala görmeyen, duymak ve bilmek istemeyen bir iktidar var. Pandemide uçak fiyatında indirim yapmışlardı! AK Parti iktidarının vatandaştan koptuğunun göstergesidir. Erdoğan da söylüyor, ‘vatandaşa inin’ diye.”

Ahmet Akın, “İhtiyaç sahibi vatandaşımızın desteklenmesi gerekiyor” diyerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “kara kış fonu” çağrısını yineledi. (ANKA)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar