Ahmet Ağaoğlu: "Kimsenin parasına ihtiyacımız yok"

Ahmet Ağaoğlu: "Kimsenin parasına ihtiyacımız yok"
Trabzonspor Başkanı Ağaoğlu, senelik giderlerinin 250-260 milyon lira civarında, gelirlerinin ise 330 milyon lira olduğunu ifade ederek "Buradan da çok net olarak şu ortaya çıkıyor. Bu kulubün, hiç kimsenin parasına ihtiyacı yok" açıklamasında bulundu.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, futbol takımının gidişatı ile hedeflerini ve kulübün mali tablosuna dair açıklamalarda bulundu. 

Ağaoğlu, senelik giderlerinin 250-260 milyon lira civarında, gelirlerinin ise 330 milyon lira olduğunu ifade ederek "Buradan da çok net olarak şu ortaya çıkıyor. Bu kulubün, hiç kimsenin parasına ihtiyacı yok" açıklamasında bulundu.

Ağaoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Bankalar Birliği'nin ve TFF'nin uygulamaya koyacağını ilan ettiği programı biz aslında 6 ay öncesinde uygulamaya koymuştuk. O yüzden eli en rahat olan kulüplerden birisiydik.

Yeniden yapılandırmanın şartlarını, biz yönetime geldiğimiz günden itibaren kendi içimizde oluşturmaya başladık.

Bir miktar borcumuz vardı ve kısa süre içerisinde ödenilebilirliği mümkün olmayan bir borç... Bu arada faiz yükü ve kur yükü de bunların üzerine ilave olarak geldi.

Bizim gelir-gider dengemiz yanılmıyorsam 1'e 5.5'tu. Yani yıllık gelirimizin 5,5 katı borcumuz vardı. Bu arada faiz yükü, kur farkı yükü bunların da üstüne ilave olarak geldi ve 6 katını falan buldu.

MARKA DEĞERİNİ YUKARIDA TUTMAMIZ LAZIM

Netice olarak siz; yayıncı kuruluşa bir ürün satıyorsunuz, o ürünün marka değeri düşmeye başladıkça, almış olduğunuz paranın karşılığını verememiş oluyorsunuz. Marka değerini yukarıda tutmamız lazım.

Genç oyunculara verdiğimiz güven ve taraftar desteği sonrasında sponsorluk anlaşmaları gelmeye başladı.

GELİRİ EN FAZLA ARTTIRAN TAKIM TRABZONSPOR

Şampiyonlar Ligi gelirleri dışında, 2018-2019 sezonunda gelirlerini en fazla artıran kulüp Trabzonspor.

Bizden önceki dönemde 45 bin adetlik forma satışı vardı ancak şu an yaklaşık 140 binin üzerinde forma satışımız var. Bu sezonki hedefimiz 200 bin formayı aşmak.

Bu sene kadro maliyetimiz ve operasyonel faaliyetlerimizi üst üste koyduğumuzda senelik giderimiz 250-260 milyon lira civarında gözüküyor. Gelirimiz ise 330 milyon lira.

KULÜBÜN HİÇ KİMSENİN PARASINA İHTİYACI YOK

Buradan da çok net olarak şu ortaya çıkıyor. Bu kulubün, hiç kimsenin parasına ihtiyacı yok.

TFF'nin UEFA'da taahhütü var. Sizin uygulamaya koymuş olduğunuz talimatlara Trabzonspor ve bazı kulüpler harfiyen sadık kalıp o limitler içerisinde kadro oluşturup ligde mücadele verirken, limitleri kırarak harcama yapan kulüplerle mücadele içerisine giriyorsunuz.

Bu, adaletin ve haksız rekabetin önünü açmaktır.

Kural koyduysanız, uygulayacaksınız. Uygulamadığınız takdirde, bu ligin finansal açıdan ve kadro oluşumu açısından adaletli ve haksız rekabetten uzak bir lig olduğunu telaffuz etmek mümkün değil.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar