Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Burak Kalemkar

Burak Kalemkar

Mizah Dili ve Edebiyatı

Ahanda Lozan'ın gizli maddeleri

"Lozan''ın gizli maddeleri varmış, bilginiz var mı?" diye sordum hayali röportajımda vatandaşımıza.

Buyurunuz cevaplara…

"Olmaz mı, 2023''te hepsi açığa çıkacak. Ak koyun, kara koyun belli olacak. Koyun deyince bu sene kurban fiyatları ne kadar yüksekti ya!"

"Biliyorsunuz bunlar hep hain batının planları. Güneydoğu''da petrol yataklarımızı İngilizler kurşunla kapattı. O yüzden ben Kenan Doğulu''nun -Kurşun adres sormaz ki- şarkısını dinlemiyorum."

"O maddeleri ben tek tek biliyorum, şu gözler var ya, şu gözler, işte bu gözler okudu o maddeleri tek tek. Ama şimdi gözlerim bozuldu, maddeler neydi hatırlamıyorum."

"Evet, bilmez miyim? Ben bilinçli bir vatandaşım. 2023''te raflardaki fiyatlar düşecek, benzin ucuzlayacak, futbolda top üçgen olacak, -Seyir hidrografi ve oşinografi merkezi- ismini 100 kez soluksuz tekrarlayabilecekler deniz kuvvetlerinde komutan olacak."

"Abim ben sanatçıyım. Albümümün adını Lozan 2023 koysam patlar mıyım?"

"Kal kala kaldı 5 ay. Ben şimdiden çekirdek stokladım eve, merakla bekliyorum neymiş maddeler diye. İnşallah -Çekirdek yemek zararlıdır- diye bir madde yoktur."

"Bizim de düğünümüz olacak 2023 Ocak ayında. Maddelerden biri de -Gelinin damadın ayağına basması şartı kaldırıldı- olur umarım. Benim nişanlımın ayağı 43 numara da."

Ha bu arada Lozan''ın gizli maddelerinin açıklanması 2028''e ertelendi diye bir haber var ama siz inanmayın. Meraklı halkımız bir an önce bu maddeleri öğrenmek istediği için saatleri 6,5 sene ileri aldık mı bu işi çözeriz.

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları