Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Burak Kalemkar

Burak Kalemkar

Mizah Dili ve Edebiyatı

Ah o 11 katlı binanın çatısı!

"15 Temmuz günü vatandaşımız 11 katlı evin çatısında çıkıp, havadaki savaş uçağına kafa atarken şehit oldu" diyen Sayın Prof. Mazhar Bağlı''nın bu demecini halkımız nasıl değerlendiriyor diye, Muittin''e bir halk röportajı görevi verdim.

İşte, Muittin kardeşimin bana getirdiği kayıtlar…

"Ben de o gün kafa atacaktım ama bizim ufak oğlan bana-Baba, daha yeni saç ektirdin, kel ölme, ayıp olur- deyince vazgeçtim"

"Ben o gün kahroldum, çatımızdaki martı yuvalarını dağıtmamak için balkondaki çaydanlığı attım uçağa. Uçağa isabet etmedi ama kapı önünde bekleyen komşu teyzenin kafasını yardı. Hakkımızda şikâyette bulunmadıklarına göre kesin onlar da FETÖ''cüydü"

"İnanın aklıma geldi çatıya çıkmak ama diğer apartmandakiler beni röntgenci sanmasınlar diye kendimi zor tuttum. Tanklara atlet, don tıkamak istedim ama hanım başka bir gün yokmuş gibi o gün ne kadar kirli varsa yıkamış. Bu tedbirsizliği affetmedim ve hemen ertesi gün boşanma davası açtım"

"Apartman yöneticisiyle kavgalıyız, çatıya çıkan kapının anahtarı bir tek onda vardı. Ben de ona ağız eğmemek için evdeki dosya kâğıtlarından yaptığım uçakları fırlattım havadaki uçaklara. Sonuç ne oldu bilmiyorum"

"Ben giriş katındayım. Çatıya çıkana kadar zaman kaybetmemek için arabamdan -Haydar- dediğimiz sopayı aldım ve uçağa yetişmek için caddede koştum. Baktım uçak ödlek, caddeye inecek yüreği yok, ben koşmaktan vazgeçtim. Vazgeçtim ama bizde geri vites yok. O Haydar madem çıktı, ben de ismi Haydar olan canımdan çok sevdiğim komşumun kafasını yardım"

"Sormayın değerli mikrofoncu kardeşim. O gün bu hainlere olduğu kadar en çok da bizim evi yapan müteahhit bozuntusuna lanet okudum. Bizim evi 10 kat yapmış. 1 kat daha yapacaktı ki bak nasıl kafa atardım o uçağa!"

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları