Ağaç katliamı siyasi partileri birleştirdi, köylüler nöbete başladı

Ağaç katliamı siyasi partileri birleştirdi, köylüler nöbete başladı
Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde 2 bin 650 dönümlük hazine arazisinde bulunan yüz yılı aşkınlık ağaçların kesilmesi siyasileri birleştirirken, köylüler de nöbete başladı.

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinin Hisarçandır Mahallesi'nde 2 bin 650 dönümlük hazine arazisinde yüz yılı aşkınlık ağaçlar kesildi. Ağaçların kesildiği yerde yol yapıldığı görüldü. Kim tarafından kesildiği belli olmayan ağaçlar siyasi partileri birleştirdi. AKP, MHP, CHP ve İYİ Parti temsilcileri ağaç katliamına tepki gösterdi. Bölgede yaşayan köylüler ise nöbete başladı.

"NÖBET TUTMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Hisarçandır Mahallesi Azası Musa Çokçu, ormanlık alanlarını savunduklarını belirterek, “Ne Orman Bakanı geliyor, ne başka kimse. Hiç kimse gelmiyor. Sonuna kadar nöbet tutmaya devam edeceğiz” dedi.

"FERMAN PADİŞAHINSA ORMAN BİZİMDİR"

Köylülerden Mustafa Çakmak da “Ferman padişahınsa orman bizimdir” diyerek, şunları ekledi:

“Burası yüzyıllardır orman, kesecek olsak keser yakardık. Buranın orman kalmasını istiyoruz. Bu orman olmazsa yağmur da kalmaz, su da kalmaz.”

Köylülerden İlknur Çokçu ormanın atalarından kendilerine miras olduğunu vurgulayarak, “Biz de çocuklarımıza miras bırakmak istiyoruz. Alanların talan edilmemesini ve orman olarak kalmasını istiyoruz” diye konuştu.

SİYASİ PARTİLER HEM FİKİR

Köylülere destek olmaya AKP, CHP, MHP, İYİ Parti il başkanları da gitti. CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, kamu görevlilerini göreve çağırarak, “Burada yöre halkı doğanın katledilmesine karşı çıkıyor, gece gündüz nöbet tutuyor. Buradaki araçlar istense bir günde buradan kaldırılır. Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerini, devlet bürokratlarını, valiliği ve jandarmayı göreve davet ediyorum. Bu duruma sessiz kalmak, ortak olmak demektir. Gereği bir an önce yapılmalı, yağmacılar ve iş makinaları ormandan def edilmelidir” dedi.

 AKP İl Başkanı İbrahim Ethem Taş bu olayın hiçbir siyasi temelle bağlantısı olmadığını belirterek, “Antalyalı olarak bu görüntüler yüreğimi burktu. Konunun yakından takipçisi olacağız. Kimse bu şehre zarar veremez, vermek isteyenlerin de karşısında dimdik dururuz. Siyasilerin isimleri kullanılarak bir yalan var ortada. Burada bir ağaç katliamı var” diye konuştu.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar