Afyonkarahisar'daki bir müze internetten satılacak

Afyonkarahisar'daki bir müze internetten satılacak
Afyonkarahisar’da, daha önce özel bir şirkete satılan devlete ait müze ‘sahibinden.com' da satışa konuldu.

Arsası TOKİ tarafından özel bir şirkete satılan devlet müzesi, 'sahibinden.com' sitesine satışa çıkarıldı. Müzenin içinde 9 metrelik Herkül heykeli dahil, çok sayıda eser bulunuyor. Satış gerçekleşirse müze boşaltılacak.

8 bin 242 metrekare büyüklüğündeki arsaya, 45 milyon lira fiyat biçildi. Müze için 4 Kasım'da 'sahibinden.com' sitesine ilan verildi.

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, müzeyi satışa çıkaran emlakçı İhsan Göktepe, satışla ilgili olarak “Yeni müze bitmediği için mevcut müzeyi boşaltamadılar. Ama sahipleri arsayı satışa çıkardı. Müzenin içindeki eşyalar elbette satılık değil. Burada Herkül'ün 9 metrelik heykeli de var” ifadelerini kullandı.

YILLARDIR BİTMİYOR

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal da konuyu TBMM gündemine getirdi ve “Bu müzeyi kim satıyor, bu işten kimler karlı çıkıyor?” diye tepki gösterdi.

Köksal yeni yeni müze yapımı için de 2007'de TOKİ'yle anlaşıldığını, Kurtuluş Caddesi'nde bulunan mevcut müze arsasının da TOKİ'ye devredildiğini belirtti ve şöyle dedi:

Kurtuluş Caddesi'ndeki mevcut müze 45 milyon liraya internet sitesinde satışa çıkarıldı. Yeni müzenin de inşaatı da tamamlanmadı.

Bakanlık, inşaatın eksikleri olduğu gerekçesiyle inşaatı kendisinin bitireceğini ifade ediyor.
Yeni müze yapılmadan ve üstelik TOKİ taahhüdünü yerine getirmeden, mevcut müze niçin satılıyor?

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar