Afganistan basını: Kabil'de patlama meydana geldi

Afganistan basını: Kabil'de patlama meydana geldi
Afganistan'ın başkenti Kabilde havalimanı yakınlarında patlama sesi duyuldu. Afgan polisi, havalimanının kuzeybatısında bir eve roket düştüğünü ve bir çocuğun öldüğünü açıkladı. Olayda 3 kişi de yaralandı. ABD Başkanı Biden, Afganistan'da 24 ila 36 saat içinde yeni bir saldırı olabileceği konusunda uyarmıştı.

Kabil'de patlama! 1 çocuk öldü...

Reuters, görgü tanıklarına dayandırdığı haberde patlamanın roket saldırısı sonucu gerçekleştiğini duyurdu.

Afgan polisi, havalimanının kuzeybatısında bulunan Hoca Buğra semtindeki bir eve roket düştüğünü ve bir çocuğun öldüğünü açıkladı.  Afgan haber ajansı Asvaka'ya göreyse saldırıda en az iki kişi öldü ve üç kişi de yaralandı.

Afganistan'da Taliban'ın kontrolü ele geçirmesinin ardından tahliyeler sürerken, Kabil Havalimanı'nın çok yakınında hafta içinde art arda meydana gelmişti. Patlamalarda 180'den fazla kişi hayatını kaybetmişti.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIMLAR YAPILIYOR

Meydana gelen yeni patlama iddiaları ardından sosyal medyada paylaşılan bir videoda şu ifadeler yer aldı:

"Kabil Havalimanı yakınlarındaki Qulai bölgesindeki bir eve füze fırlatılması sonucu patlama meydana geldi. Patlamayla ilgili olarak şu ana kadar herhangi bir yaralanma bildirilmedi"

 

BIDEN UYARMIŞTI

ABD Başkanı Joe Biden, dün yaptığı açıklamada, yüksek olasılıkla 24 ila 36 saat içerisinde Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı'na yönelik bir saldırının daha düzenlenebileceğini açıklamıştı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar