Adnan Oktar ve örgüt üyeleri, Silivri'de isyana neden oldu

Adnan Oktar ve örgüt üyeleri, Silivri'de isyana neden oldu
Silivri'de tutuklular ve avukatları, Adnan Oktar davasında yatanlardan dolayı isyan ettiren bir olay yaşandığı iddia edildi...

Silivri'de Adnan Oktar isyanı

Silivri 9 No'lu Cezaevi'nde bulunan 11 görüş kabini, Adnan Oktar davası sanıkları tarafından gün boyu kullanıldığı için, diğer tutukluların avukatlarıyla görüşemediği iddia edildi.

Kamuoyunda "Adnan Hoca" olarak bilinen Adnan Oktar, organize suç örgütü liderliği suçlamasıyla 2018 yılının temmuz ayından bu yana, tutuklu yargılanıyor. Aynı davada, savcılık tarafından "Adnan Oktar Suç Örgütü" olarak tanımlanan yapıya üye olduğu gerekçesiyle, Adnan Oktar'ın yanı sıra 77 kişi daha tutuklu bulunuyor.

TAM GÜN GÖRÜŞ

Silivri Cezaevi'nde bulunan "Adnan Oktar Suç Örgütü" tutukluları, başka davalardan tutuklu müvekkilleriyle görüşe giden avukatları isyan ettirdi.

Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'daki 9 No'lu Cezaevi'nde bulunan "Adnan Oktar Suç Örgütü" davasından tutuklu olanlar, uzun süren duruşmaların öncesinde ve sonrasında, neredeyse tam gün avukatlarıyla görüşüyor.

İLK DURUŞMA 40 GÜN SÜRDÜ

Davanın ilk duruşması, 2019 yılının eylül ayında görülmüş ve yaklaşık 40 gün sürmüştü. Ardından yapılan duruşmalar da, sanık sayısının ve suç isnadının çok olması nedeniyle uzun aralıklarla görülmüştü.

11 KABİN YETMİYOR

Independent Türkçe’den Can Bursalı’nın haberine göre Silivri 9 No'lu Cezaevi'nde bulunan 11 görüş kabini, "Adnan Oktar Suç Örgütü" davasında tutuklu olanlar tarafından sabahın erken saatlerinden akşam sayım saatine kadar avukat görüşü için kullanıldığından, yaklaşık 2 bin nüfuslu cezaevinde diğer tutukluların avukatlarıyla görüşmesi mümkün olmuyor.

İNFAZ KORUMA MEMURLARI DA ŞİKAYETÇİ

Zaman zaman çıkan tartışmalar sonuçsuz kalırken, infaz koruma memurlarının da, "Adnan Oktar Suç Örgütü" davasında yargılananların duruşma tarihi yaklaştığı dönemde yaşanan yoğunluktan şikayetçi olduğu öğrenildi. 

3 BİN 908 SAYFALIK İDDİANAME

Temmuz 2018'den bu yanan tutuklu yargılanan Adnan Oktar ve 77 tutuklu hakkında hazırlanan 3 bin 908 sayfalık iddianamede, Adnan Oktar'ın silahlı örgüt lideri olduğu, biri firari 13 kişinin ise örgütün yöneticisi olduğu  belirtiliyor. 

İddianamede, sanıklar hakkındaki suçlamalar şöyle:

Siyasal veya askeri casusluk suçuna teşebbüs etme, suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme, cinsel istismar, cinsel saldırı, 6136 Sayılı Kanun'a muhalefet, eğitim ve öğretim hakkının engellenmesi, şantaj, eziyet, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, hakaret, 3628 sayılı Mal Varlığı Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu'na muhalefet, kişiler arasındaki konuşmaların dinlenilmesi ve kayda alınması, dolandırıcılık, tehdit, kişisel verilerin kaydedilmesi, kasten öldürmeye teşebbüs, silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte yardım etme, 5607 sayılı Kaçakçılık Kanunu'na muhalefet, resmi belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek, resmi belgede sahtecilik ve suçluyu kayırmak.

Davayla ilgili hazırlanan ek iddianamede, 18 sanığa ayrıca "nitelikli cinsel saldırı", "örgüt üyeliği", "hürriyeti tahdit", "tehdit" ve "örgüte yardım" suçlamaları da yöneltildi ve bu iddianame ana dava dosyasıyla birleştirildi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar