Adli Yıl Açılışı'nda çekilen fotoğrafa Fatih Altaylı'dan şoke eden yorum

Adli Yıl Açılışı'nda çekilen fotoğrafa Fatih Altaylı'dan şoke eden yorum
2021-2022 Adli Yıl Açılışı ve Yargıtay yeni hizmet binası Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın okuduğu duanın ardından açılmasına gazeteci Fatih Altaylı'dan dikkat çeken bir yazı geldi.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, 2021-2022 Adli Yıl Açılışı ve Yargıtay yeni hizmet binası önünde çekilen görüntüye ilişkin bir yazı kaleme aldı, Altaylı, "Yapılanı yanlış değilse de eksik buluyorum" dedi.

Altaylı'nın "Açılış" başlıklı yazısı şöyle:

"Dün Yargıtay’ın yeni binasının açılışında ilginç bir tören vardı. Cumhurbaşkanı ve Yargıtay Başkanı’nın yanı sıra Diyanet İşleri Başkanı da açılış sırasında sahnedeydi ve açılış duasını Diyanet İşleri Başkanı yaptı. Dindar görünmeye çalışan ve inançlara saygılı olduğunu iddia eden bir ülkede, bir açılışta dua edilmesini eleştirecek kadar şuursuz ya da ülkeme yabancı değilim. Ama yine de yapılanı yanlış değilse de eksik buluyorum. Elbette ki, Yargıtay binasını ya da bir başka binayı dualarla açabilirsiniz. Din bilgisi konusunda Diyanet İşleri Başkanı’ndan pek de aşağıda kalmadığını tahmin ettiğim Cumhurbaşkanı Erdoğan bu duayı gayet rahat edebilirdi. Hadi Cumhurbaşkanı bunu tercih etmedi. O zaman Türkiye’nin Anayasal sistemi gereği o sahnede sadece Diyanet İşleri Başkanı değil Türkiye’deki tüm inançların dini liderleri olmalıydı. Yani Patrikler de, Hahambaşı da o sahnede bulunmalıydı.  Ama dönüp dolaşıp dün yazdığıma geliyoruz. İnançlara saygı meselesine. Tabii mesele inançlara saygı mı yoksa başka bir şey mi? Ona da siz karar verin."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar