Adıyaman'da çiftçiler, izin belgesi için uzun kuyruklar oluşturdu

Adıyaman'da çiftçiler, izin belgesi için uzun kuyruklar oluşturdu
Türkiye genelinde korona virüse yönelik önlemler kapsamında 29 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak olan tam kapanmada çiftçilerin muaf olacağının açıklanması üzerine Adıyaman'da birçok çiftçi Ziraat Odası'na akın etti. Sabah erken saatlerden itibaren Turgut Reis Mahallesi'nde bulunan Ziraat Odası önünde uzun kuyruklar oluştu.

29 Nisan tarihinde başlayacak olan tam kapanma öncesinde, yoğun iş dönemi yaşayan çiftçiler tarlalarına gidip gelebilmek için Ziraat Odası Başkanlığının önünde uzun ‘izin’ kuyruğu oluşturdu.

aa-006.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün açıkladığı ve 29 Nisan’da başlayıp 17 Mayıs’a kadar sürecek ‘tam kapanma’ süreci öncesinde çiftçileri izin telaşı sardı.

bb-005.jpg

Ürünlerin ekim ve dikim dönemi olması nedeniyle çiftçiler tarlalarında rahat çalışabilmek, tarlalarına gidip gelebilmek için izin belgesi almaya çalışıyor.

-039.jpg

Adıyaman Ziraat Odası Başkanlığı önünde bekleyen onlarca kişi izin belgesi için kuyruk oluşturdu.

dd-002.jpg

Özellikle tütün ve sebze dikim dönemi olması nedeniyle Ziraat Odası’nda yoğunluk yaşandı. Ziraat Odası izin belgesi vermek için personel sayısını arttırdı.

ee-002.jpg

Çiftçiler, tam kapanma öncesinde tarlalarına gitmek ve tarlada çalışmak için bu belgeye ihtiyaçlarının olduğunu, tütün, sebze dikim dönemi olduğunu ifade etti.

ff-010.jpg

Yoğunluk üzerine sosyal mesafeyi denetlemek için bölgeye polis ekipleri geldi. Ekipler, kalabalığı sık sık sosyal mesafe ve maske takma kuralına dikkat etmeleri yönünde anons yaparak uyardı.

gg-006.jpg

hh-002.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar