Adana'yı sel basınca tarlaya koşup kova kova topladılar!

Adana'yı sel basınca tarlaya koşup kova kova topladılar!
Adana'nın Kozan ilçesinde kuvvetli sağanak yağış nedeniyle balık üretim tesislerindeki balıklar taştı. Vatandaşlar, balıkları toplamak için bölgeye akın etti.

Adana'nın Kozan ilçesine bağlı Acarmantaş Mahallesi’nde dün saat 17.00 sıralarında sağanak başladı. Yağışın şiddeti artınca iş yerlerini ve evleri su bastı. 

Bölgede cadde ve sokaklarda yaşanan su taşkınları nedeniyle trafik durma noktasına gelirken ayrıca birçok tarla ve bahçe yağıştan zarar gördü.

sel-sulariyla-tarlalara-suruklenen-baliklari-topladilar-9368-dhaphoto9.jpg

BALIK ÜRETİM TESİSİ TAŞTI

Mahallede bulunan iki balık üretim tesisinde ise yaşanan sel nedeniyle havuzlarda yetiştirilen balıklar taşan suyun akıntısına kapılarak sürüklendi. Bir saat süren yağış daha sonra etkisini azalttı. Zarar gören bölgelerde suyu tahliye etmek için çalışma başlatıldı.

sel-sulariyla-tarlalara-suruklenen-baliklari-topladilar-9368-dhaphoto1.jpg

KOVA KOVA DOLDURDULAR 

Tarlalarda çırpınan alabalıkları gören vatandaşlar bu anları cep telefonlarıyla kaydetti. Çok sayıda balığın tarlalara sürüklendiğini fark eden vatandaşlar, ellerinde kova ve sepetlerle tarlalara akın etti.

sel-sulariyla-tarlalara-suruklenen-baliklari-topladilar-9368-dhaphoto2.jpg

Bazı vatandaşlar tarladaki su birikintilerinde çırpınan canlı balıkları tek tek elleriyle toplayıp evlerine götürürken bazıları da sular çekildiğinde telef olmamaları için yakınlardaki dereye bıraktı. (DHA)

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar