Adana'da aylardır işsiz olan müzisyen Yusuf Karayiğit intihar etti

Adana'da aylardır işsiz olan müzisyen Yusuf Karayiğit intihar etti
Korona virüs nedeniyle getirilen kısıtlamalar birçok müzisyenin maddi zorluk yaşamasına sebep oldu. Çaresiz bırakılan müzisyenlerden bazılarının intihar haberleri ise medyaya yansımaya devam ediyor. Bu kez Adana'da Yusuf Karayiğit isimli bir müzisyen yaşamını yitirdi.

Korona virüs kısıtlamaları nedeniyle müzik sektörünün girdiği büyük kriz hala devam ediyor. Kısıtlamalar belli ölçüde azaltıldı fakat müzik sektöründe hareketlenme ne yazık ki başlatılmadı.

Bu sırada hayatını sonlandıran pek çok müzisyen oldu. Duran Ay, Mehmet Mert El gibi birçok müzisyen pandemi sebebiyle geçim sıkıntısı yaşadı ve ne yazık ki hayatını sonlandırdı.

Bu kez Adana Osmaniye’de Yusuf Karayiğit isimli genç bir müzisyen yaşamına son verdi. Konuyu sosyal medya hesabından paylaşan şarkıcı Deha Bilimlier ise pandemi önlemlerinde yapılan adaletsizliğe parmak bastı:

“Dün tüm Taksim Meydanı, sahiller, AVM’ler her yer kalabalıktı. Herkes normal hayatına devam ederken pandeminin tek suçlusu olarak ilan edilen müzik sektörü oldu. İnsanlar ölmeye devam ediyor ve bu konu ile alakalı tek bir konuşma bile yok!! Bu insanlar yok hükmünde görülmeye ne kadar daha devam edilecek toplu intiharlar olduğu zaman mı?”

“UMURLARINDA DEĞİL!”

Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın üç seferliğine müzisyenlere yaptığı 1000 TL’lik yardımı hatırlatan Deha Bilimlier “Bir yılda müzisyenlere verdiğiniz 3000 TL ile siz geçinin lütfen. Bu arada benim 9 yıldır beraber çalıştığım (6 yaşından beri bu işe gönül veren),klarnet çalan müzisyen arkadaşımın para almak için gönderdiği video sonucunda müzisyen olmadığını söyleyerek ödeme de yapmadılar. Umurlarında değil!!!” notunu düştü.

 

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar