Adana'da asansör boşluğuna düşen Nail Bolat'ın davasında yeni gelişme!

Adana'da asansör boşluğuna düşen Nail Bolat'ın davasında yeni gelişme!
Adana'da paket servisi yapan Nail Bolat gittiği apartmanın 9'uncu katından asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybetti. Olaya ilişkin soruşturmada firma yetkilisi ve apartman yöneticisi birbirini suçladı.

Geçen yıl 29 Eylül günü Adana Seyhan'da paket servisi yapan Nail Bolat gittiği apartmanın asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybetti. Olayın ardından Nail Bolat’ın ailesi, apartmanın yönetiminden sorumlu şirket, asansör firması ve çalıştığı iş yeri sahibi hakkında suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma kapsamında şüpheliler hakkında ‘taksirle ölüme neden olmak’ suçundan iddianame hazırlandı.

asansor-bosluguna-duserek-oldu-sorumlular-birbirlerini-sucladi-6952-dhaphoto5.jpg
 Adana Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Bolat’ın ölümüyle ilgili şüphelilerin ayrı ayrı kusurlu oldukları, Bolat’ın ise ‘Asansör kabinini görmeden girmeyiniz’ ibareli uyarı levhası bulunması ve kabin olup olmadığını fark edebileceği nedeniyle tali kusurlu olduğu kaydedildi.


SANIKLAR BİRBİRİNİ SUÇLADI


İddianamede yer alan ifadelerde, kazada kusurları olduğu değerlendirilen sanıklar birbirlerini suçladı. Olayın yaşandığı apartmanın yönetimini yürüten firma çalışanı H.Y., bir yıldır görev yaptıklarını, asansörlerde meydana gelen arızalarla ilgili asansör firmasıyla irtibata geçtiklerini anlattı. Sitenin yönetim kurulu üyesi olan U.A.’nın Eylül ayı içerisinde kendilerini arayarak yönetimle ilgili sözleşmelerinin bittiğini, kendilerinin yöneteceğini söyleyen H.Y.’nin, “Bu konuşmadan birkaç gün sonra beni arayıp, ‘Asansörün kapısı bozuk. Kapıyı yapmaları için firmadan fiyat alır mısınız?’ dedi. Ben de firmadan 1300 TL’lik teklif aldım ve bunu U.A.’ya ilettim. Fakat fiyatı yüksek buldukları için bir kaynakçı bulup, 350-400 TL civarında bir ücrete kapıyı tamir ettirmişler. Olayın olduğu tarihte yönetimde değildik” dediği öğrenildi.

asansor-bosluguna-duserek-oldu-sorumlular-birbirlerini-sucladi-6952-dhaphoto2.jpg

ASANSÖR FİRMASINI SUÇLADI

Yönetimi devraldığı ve site genel kurulunun isteğiyle denetçi olarak görev yaptığını söyleyen U.A.’nın ise, “Site görevlimizle konuştuğumda katlardaki arızalı tuşları, asansör kabinlerindeki krom korkulukların onarılmadığını söyledi. Ben de o dönem site yönetimini yürüten firmanın yetkilisi H.Y.’yi ardım ve giderilmeyen eksiklikler nedeniyle serzenişte bulundum. H.Y. de asansör firmasına eksiklikleri söylediğini ancak ilgilenmediklerini, benim aramamı söyledi. Asansör firmasıyla görüştüğümde en kısa zamanda ekip göndereceklerini söyleyip telefonu kapattılar” ifadelerini kullandı.

‘ASANSÖR SARI ETİKETE RAĞMEN KULLANILMIŞ’

Bolat ailesinin avukatı Esem Yiğit i, “Kazadan 9 ay önce Makine Mühendisleri Odası’nın vermiş olduğu raporda, kusurlu olduğu gerekçesiyle söz konusu asansöre sarı etiket yapıştırıldığı görülüyor. Bu kusurların giderilmesi için verilen 120 gün içerisinde asansör güvenli hale getirilmediği gibi kullanımının da devamı sağlanıyor. Bundan dolayı da burada bir ölüm meydana geliyor” diye konuştu.

asansor-bosluguna-duserek-oldu-sorumlular-birbirlerini-sucladi-6952-dhaphoto1.jpg

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar