Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'den iyi hâl açıklaması!

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'den iyi hâl açıklaması!
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül kadın cinayetleri konusunda, ‘’Ben bir hukukçu olarak iyi hâl indirimini asla anlayamıyorum’’ diyerek açıklamada bulundu.

TBMM'de gerçekleşen bütçe görüşmelerinde CHP'li Gamze Taşçıer, Güneş Karaçoban ve Fatma Şengül olaylarına ilişkin davalarda sanıklara iyi hal indirimi uygulandığını hatırlatması üzerine Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, açıklama yaptı.

Adalet Bakanı Gül, “Kadına yönelik şiddet sadece genelgeyle sona erdirilecek bir konu değil. Elim bir cinayet oluyor; infial var ama duruşmadaki tavırdan dolayı iyi hâl indiriminin yapılmasını, ben bir hukukçu olarak asla anlayamıyorum” dedi.

“Bu konuda akademisyen ve uygulayıcılarla bir çalışma yürütüyoruz. İnfial olan bir hadisede yani duruşmadaki tavırdan dolayı iyi hal indiriminin yapılmasını ben bir hukukçu olarak asla anlayamıyorum. O kadının canına kastediyorsun, kadını öldürmüşsün.

Böyle bir yaklaşımın, duruşmadaki hal, tavır değil yani o kadının canına kastediyorsun, kadını öldürmüşsün, duruşmada iyi halli olarak… Bunu asla kabul edemiyoruz. Yargıtay'ın da iyi hal indirimiyle ilgili ‘Neden iyi hâl indirimi yaptınız ?' şeklinde bozduğu kararlar var. Bu konuda hem uygulamada hem farkındalık hem de yasal düzenleme anlamında da çalışmamız da var”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar