Acun Ilıcalı'nın düzenlediği yardım kampanyasına rekor bağışta bulunan Burak Soylu kimdir?

Acun Ilıcalı'nın düzenlediği yardım kampanyasına rekor bağışta bulunan Burak Soylu kimdir?
Türkiye'yi yasa boğan Elazığ depreminin ardından mağdur olan vatandaşlar için 2 milyon lira ve bir okul bağışında bulunan Elazığlı iş insanı Burak Soylu'nun kim olduğu merak konusu oldu. Soylu ilk kez gazetemiz Günboyu'na konuştu.

Barış Yahya Çinçin / GÜNBOYU

Elazığ'daki depremin ardından Acun Ilıcalı TV8 ekranlarında depremzedeler için bir yardım kampanyası düzenledi. Yardım gecesine 2 milyon lira bağış ve okul yaptıracağını söyleyen Burak Soylu isimli iş adamı damga vurdu. Soylu, Elazığ'daki deprem ve yardımlarla ilgili ilk kez gazetemiz Günboyu'na konuştu. 

"TUTAR ÖNEMLİ DEĞİL, TUTUM ÖNEMLİ"

“Acun bey çok güzel bir yayın yaptı. Tutar değil, tutum önemli burada. Bu yapılan yayının da çok güzel psikolojik desteği oldu. Biz de doğduğumuz memleket için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Orada insanlar bir araya gelmişler, ellerinden geleni yapıyorlar. Biz de üzerimize düşeni yapmak istedik.

"ILICALI'NIN YAPTIĞI YAYIN PSİKOLOJİK DESTEK OLDU"

“Elazığ şu anda çok soğuk, insalarımız dışarıda bekliyor. Tabii devlet ve insanlar el ele ama hala ciddi anlamda yardıma ihtiyaç var. Psikolojik desteğe ihtiyacı var insanlarımızın, bence Acun Ilıcalı’nın yaptığı yayının da çok güzel psikolojik desteği oldu insanlara"

BURAK SOYLU KİMDİR?

Soylu, 1988 yılında Elazığ'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Elazığ'da tamamladı. 2010'da İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 2011 yılında avukatlık ruhsatını ve noterlik belgesini aldı.

İş hayatına henüz öğrenciyken 1988'de faaliyete geçen aile şirketi Soylu Evliyaoğlu Turizm'de başlayan Burak Soylu, 2010 yılında tam zamanlı yönetici olarak şirketin yönetimine geçti. Farklı disiplinlerdeki bilgi birikimi, vizyonu ve geliştirdiği özgün projelerle aile şirketlerine yeni bir dinamizm kazandırırken, bir yandan da yeni yatırım alanları arayışına girdi.

Üniversite yıllarında projelendirdiği BiletDükkanı.com platformunu, aldığı KOSGEB proje desteğiyle 2012 yılında hayata geçiren Soylu, daha sonra enerji ve bilişim sektörlerinde de yatırımlara başladı. Yatırımları teknoloji alanında büyüten Burak Soylu, 2019 yılında şirketleri Har Group çatısı altında yeniden yapılandırdı.

Grup şirketlerinden olan ve yazılım alanında faaliyet gösteren Roof Stacks, BiletDükkanı.com platformunun yanı sıra, birçok yenilikçi projeye de imza attı. Roof Stacks tarafından geliştirilen "GoArt" artırılmış gerçeklikle sanal mobil rehberlik projesi büyük ilgi uyandırdı. Roof Stacks, GoArt projesiyle T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Türkiye'nin Silikon Vadisi olarak nitelendirilen Gebze Bilişim Vadisi'ne kabul edilen ilk şirketlerden birisi oldu.

Roof Stacks, 2020'nin başlarında Dell, Google, Apple gibi dünya teknoloji devlerinin faaliyet gösterdiği, ABD'nin Teksas eyaletindeki Austin kentinde yeni bir ofis kurarak, uluslararası alanda büyümesini sürdürdü. Roof Stacks, yakında Kanada ofisini de hayata geçirecek.

Sivil toplum kuruluşlarında aktif çalışmalara katılan Burak Soylu, yoğun iş hayatının yanında küçük yaşlardan beri tutkusu olan müzikle de bağını hiç koparmadı. Farklı enstrümanları icra edebilen Soylu'nun kendisine ait çok sayıda bestesi de bulunuyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar