Açılmadan yıkılan köprüyle vatandaşın milyonları çöpe gitti!

Açılmadan yıkılan köprüyle vatandaşın milyonları çöpe gitti!
AKP'li Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 2020 yılı Mayıs ayında yapımına başlanan Çalköy Köprüsü, açılışı yapılmadan çöktü. Köprünün maliyetinin 3 milyon 440 bin lira olduğu öğrenildi.

Vezirköprü ilçesinde AKP’li Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve 10 köyün ulaşımını sağlayacak olan köprü yaklaşık 15 gün önce açılmadan çöktü. Sözcü'den İsmail Akdoğan'ın haberine göre, sadece 2 yakasına konulan ayaklar üzerine oturtulan köprünün, orta kısmında taşıyıcı kolonların olmaması nedeniyle dökülen betonun ağırlığına dayanamadığı için çöktüğü iddia edildi. Çöken köprü için belediyenin yüklenici şirkete 3 milyon 440 bin lira ödeyeceği ortaya çıktı.

"PROJESİNDE HATA OLDUĞU BELİRLENDİ"

Yapılmadan çöken köprü Samsun Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında CHP Meclis Üyeleri tarafından gündeme getirdi. Köprü hakkında açıklama yapan Başkan Mustafa Demir, köprünün proje ve imalat hataları olduğunu belirterek, “Çalköy Köprüsü’nün yapımı ve projesinde hata olduğu belirlendi. Çöken köprüde olay sonrası incelemeler başlatıldı. Hem yapımında hem projede hata gözüküyor. Bu köprüyü müteahhit yapıyor dolayısı ile belediyemizin en ufak bir zararı yoktur” dedi.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar