Açıklamaya saatler kala kuruşu kuruşuna hesaplandı! İşte enflasyon farkı ile net asgari ücret

Açıklamaya saatler kala kuruşu kuruşuna hesaplandı! İşte enflasyon farkı ile net asgari ücret
Milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücret zammı açıklamasına saatler kala uzmanlar yapılacak zammı hesapladı. İşte ayrıntılar...

AÇIKLAMAYA SAATLER KALA YENİ ASGARİ ÜCRET KURUŞU KURUŞUNA HESAPLANDI!

Asgari ücrete ara zam için tespit komisyonu dün toplanmış ve Çalışma Bakanı Vedat Bilgin bugünü işaret etmişti. Asgari ücrette yapılacak artışın yüzde 40''ı aşması beklenirken 6 bin liraya yakın bir rakam telaffuz ediliyor.

Asgari ücret için zam yapılıp yapılmayacağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘talimat verdim’ sözüyle kesinleşmesinin ardından, Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2022''nin ikinci altı ayında milyonlarca kişinin gelirini arttıracak rakamı belirlemek üzere toplandı. Komisyon sonunda işçi, işveren ve hükümet kanadı, asgari ücretteki artışın Temmuz’dan itibaren geçerli olacağı ve vergi muafiyetinin yeni zamla ulaşılan rakam için de uygulanacağı konularında anlaşmaya vardı.

Bakan Bilgin, dünkü toplantı öncesinde çalışmaların bugün tamamlanacağı mesajını verdi. Asgari ücret düzenlemesinde alınacak karar sonrası yeni asgari ücreti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklayacak.

ENFLASYON FARKI FORMÜLÜ İLE 6 BİN LİRAYA YAKLAŞACAK

Asgari ücrette artış için en çok konuşulan iki formül ise enflasyon farkı ve prim desteği oldu. Bu kapsamda ilk formül olan enflasyon farkı için rakamlar netleşmeye başladı. Merkez Bankası’nın son yayımladığı piyasa katılımcıları anketinde Haziran ayı enflasyon beklentisi yüzde 3,77''ye yükseldi. Böylece 5 ay için yüzde 35,64 olarak kesin olan enflasyon farkının 6 ayın sonunda 40,75’e yükselmesi bekleniyor. Böylece 6 aylık enflasyon verisine göre hesaplanan net asgari ücretin 5 bin 986,66 liraya yükselme ihtimali bulunuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar