Abdurrahman Dilipak'tan 'İş Bankası' yorumu

Abdurrahman Dilipak'tan 'İş Bankası' yorumu
Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, CHP'nin İş Bankası'ndaki hisselerin, Hazine'ye devri ile ilgili dikkat çeken yorumlarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi'ne Atatürk tarafından bırakılan İş Bankası hisselerinin Hazine'ye devredilmesi konusundaki fikrini yeniden gündeme getirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP'nin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli'ye taslağın acilen yeniden hazırlanıp, önüne getirilmesi talimatı vermişti. Canik'in 7 Şubat Pazartesi günü düzenlenecek Merkez Yönetim Kurulu toplantısında İş Bankası ile ilgili sunum yapacağı öğrenilirken, konu hakkında Yeni Akit Gazetesi Yazarı Abdurrahman Dilipak'tan dikkat çeken bir yorum geldi. 

"HİLAFET FONUYLA İLGİLİ"

İş Bankası'ndaki meselenin hilafet fonu ile ilgili olduğunu belirten Dilipak, "İş Bankasından tartışma sadece %28 ile sınırlı değil. Bu Hilafet fonuyla ilgili. Hazinenin payı daha büyük. Ayrıca bir de özel hak sahipleri var. İş Bankasının sermayesi 4 grubta toplanır. İş Bankası konusu Borsa açısından sorun oluşturmaz. Sermaye yapısının yeniden düzenlenmesi sözkonusu. Hisse paylarının Hazine, diyanet ve hak sahiplerine teslimi, kimi niye ilgilendirir ki" ifadelerini kullandı. 

"CHP'Yİ NORMALLEŞTİRİR" 

CHP'nin İş Bankası'ndaki yükünün kurtulmasının ardından normalleşeceğini iddia eden Dilipak, "CHP İş Bankası yükünden kurtarılırsa, bu CHP'yi normalleştirir.CHP bu hali ile normal bir parti değil. Bankası olan bir parti.İş Bankası yükü CHP'nin sırtından alınırsa,CHP yi ele geçirme mücadelesi de hızını kaybeder. CHP için zaten Mustafa Kemalin kurucusu olduğu bir parti... Mustafa Kemal patenti kurucu ve parti programı Anayasanın değiştirilemez maddeleri ve başlangıcı ile zaten CHP'nin tekelinde. İş Bankasının alınması, CHP'nin kimliğine zarar verilmez. CHP devletçi bir partidir. Solcu geçinir. Bankanın kamuya devri CHP için sorun olmamalı. O hisselerin de alınıp Diyanet’e aktarılması gerekir. Diyanet de bu parayı Diyanet Vakfı üzerinden vakıflara aktarabilir. Yani para Mustafa Kemal’in hisselerinden ibaret değil" dedi. 

"TARTIŞMANIN ODAĞI OLMAKTAN KURTULAMAZLAR" 

CHP'nin İş Bankası'ndaki hisselerini bırakmak zorunda olduğunu söyleyen Dilipak, "CHP İş Bankasını bırakmadan bu süreçte tartışmanın odağı olmaktan kurtulamaz. Göreceksiniz CHP bir adım sonra normalleşme yolunda ileri doğru yeni bir adım daha atacak ve "ortanın solu"ndan "merkez sol"a yelken açacaktır. Bir çok partide taşlar yerinden oynayacak" diye konuştu. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar