Dilipak, AKP'yi yasa ile çok sert vurdu: Çuvaldızı iktidara batırdı!

Dilipak, AKP'yi yasa ile çok sert vurdu: Çuvaldızı iktidara batırdı!
Hükumete yakınlığıyla bilinen Abdurrahman Dilipak, son dönemlerdeki eleştirel tavırlarına devam ediyor. Bugünkü köşesinde, sosyal medya yasası üzerinden AKP'yi hedef aldı. 5G göndermesinde bulunan Dilipak, Erdoğan'ı boş geçmedi

DİLİPAK, AKP'Yİ ÇOK SERT VURDU: ÇUVALDIZI İKTİDARA BATIRDI!

Gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak, Yeni Akit''teki bugünkü köşesinde, çıkartılacak olan sosyal medya yasası üzerinden AKP''yi hedef aldı. Yasanın içeriği doğrultusunda, 5G üzerinden üstü kapalı bir biçimde Erdoğan''ı hedef aldı. 

"AK Parti arkası arkasına çıkardığı yasalarla aslında kendi başına iş açıyor.

 Sosyal Medya yasası ile ilgili cevabını arayan soru şu: UYDURULMUŞ DOĞRULARI, DSÖ gibi milletlerarası kurumlar belirleyecek ve GERÇEK DOĞRULAR ile birlikte söyleyen de sansürlenecek mi? NFK’nın mısralarında ifadesini bulan bir durum var, “… Serbest, verem ve sıtma; mahpus, gümrükte ilaç. Bülbüllere emir var: Lisan öğren vakvaktan”.

Yasada yapılan değişiklik şu şekilde: MADDE 29- 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 217’nci maddesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki madde eklenmiştir. “Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma MADDE 217/A-(1) Sırf halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saikiyle, ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır. (2) Suçun, failin gerçek kimliğini gizlemek suretiyle veya bir örgütün faaliyeti çerçevesinde işlenmesi halinde, yukarıdaki fıkraya göre verilen ceza yarı oranında artırılır.” MADDE 30- 4/12/2004 tarihli ve 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun 286’ncı maddesinin üçüncü fıkrasının (a) bendine (6) numaralı alt bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki alt bent eklenmiş ve diğer alt bentler buna göre teselsül ettirilmiştir. “7. Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma (madde 217/A),”

Sahi merak ediyorum, 5G hakkında gerçeği söyleyenler mi suçlu, 5G’yi milletin başına bela edip, bunun doğru olduğunu söyleyen mi? Her zaman hükümetin tarafını tutan haklı, karşı çıkan taraf, yani muhalefet eden taraf suçlu mu kabul edilecek. İktidar değişip, aksi isbat edilir ya da kabul edilirse ne olacak. Toplumun bilgisi, kanaati, vijdanı iktidara göre mi şekillenecek."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar