Abdullah Gül'den Süleyman Soylu'ya yanıt

Abdullah Gül'den Süleyman Soylu'ya yanıt
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gezi Olayları için yaptığı yorumla ilgili, "Göğsüme hançer saplandı" şeklinde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yanıt verdi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Karar gazetesi ile gerçekleştirdiği söyleşide, Gezi Parkı Olayları ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullanmıştı. Gül, Gezi Parkı Olayları ile ilgili sessiz kalmadığını, insanların çevre duyarlılığı için sokağa çıkmasının değerli olduğunu ve bununla gurur duyduğunu söylemişti. Gül'ün bu sözlerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan cevap gecikmedi. 

Abdullah Gül'e Tunceli’de düzenlenen AKP Siyaset Akademisi'nde cevap veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Gezi olmamış olsaydı adımın Süleyman olduğu gibi eminim ki, biz şu anda 15 bin dolar kişi başına gelir seviyesine ulaşmıştık. Kimse kusura bakmasın, o günkü Cumhurbaşkanımızın, sanki o olayların yaşandığı bir Türkiye’de yaşamıyormuş gibi bugün söz söylemesi de bırakın İçişleri Bakanlığı’nı, bu ülkenin bir ferdi olarak, Süleyman Soylu olarak içime hançer gibi saplanmıştır" dedi. 

Abdullah Gül, sosyal medya hesabından Gezi olaylarına dair verdiği mülakatla ilgili bir açıklama yaptı.

Gül, şu ifadeleri kullandı:

* Karar Gazetesi’ne verdiğim mülakatta gezi olayları ile ilgili kısmın kasıtlı olarak çarpıtılmasını çok büyük bir ayıp ve çirkinlik olarak görüyorum.

* Söyleşinin ilgili kısmını kamuoyunun vicdanına aynen sunuyorum 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar