Abdullah Gül aday olacak mı, İnce ihraç edilecek mi? Kılıçdaroğlu'ndan çarpıcı açıklamalar

Abdullah Gül aday olacak mı, İnce ihraç edilecek mi? Kılıçdaroğlu'ndan çarpıcı açıklamalar
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu "'Abdullah Gül isminden neden korkuyorlar?' ifadesini, AKP ve MHP cenahı için söyledim. 'Neden korkuyorsunuz?' Bunu söyledim. Hala söylüyorum. Şu aşamada Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışılacak bir şey değil." dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu NTV canlı yayınında konuştu.  

Kemal Kılıçdaroğlu, NTV canlı yayınında, Gazeteciler Seda Öğretir ve Ahmed Arpat'ın sorularını yanıtladı. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Cumhurbaşkanlığı Türkiye’nin gündeminde değil. Seçimler 2023’de olacaksa bugünden aday kim olacak tartışmasına gerek var mı?Bir tartışmayı kişisel bir baza indirirseniz ilkelerden vazgeçmiş olursunuz. Tartışılması gereken ilkelerdir.

 Siz Parlamentoya dönülsün istiyorsunuz, tek adam rejimi olmasın diyorsunuz, biz bunlar bir tarafa bırakıyor efendim “Cumhurbaşkanı adayı kim olacak?” absürt bir tartışma. Biz Millet ittifakı olarak önce ilkeler üzerinde bir mutabakat yapacağız ki kişi ya da kişileri seçelim.

"TÜRKİYE'NİN GERÇEK GÜNDEMİNE DÖNMESİ LAZIM"

Bütün ittifakı oluşturan partilerle bir protokol yapacaksınız. Cumhurbaşkanlığı sembolik bir görev olacak. Asıl görevi Başbakan yapacak. Hükümetin dayatmasıyla bu tartışmalar yapay tartışmalardır. Türkiye’nin gerçek gündemine iç-dış politikaya, ekonomiye dönmesi lazım.

"AKP VE MHP ABDULLAH GÜL İSMİNİ DUYUNCA KORKUYOR"

Bunları neden tartışmıyoruz. Bunlara nasıl çözüm bulacağız neden tartışmıyoruz. AKP ve MHP cenahı Abdullah Gül ismini duyunca korkuyor. Bunu söyledim, neden korkuyorlar.Şu aşamada Cumhurbaşkanlığı konuşulacak bir şey değil. Seçim 6 ay sonra olacaksa konuşalım ama hem Sayın Erdoğan hem Sayın Bahçeli “2023” diyor.

CHP'Lİ BİR BELEDİYE BAŞKANI CUMHURBAŞKANI ADAYI OLUR MU?

Kamuoyuna bakarız, ittifaka bakarız. İlkeleri belirleyeceğiz. Oturup konuşacağız. Bu bugünden tartışılacak konu değil. Tek başına tartışacağımız bir konu da değil. Sonuçta liderler bir araya gelecekler oturup konuşacaklar. Siyaseti bugün saygın kılmayan temel olay ilkelerden yoksun kalmasıdır.600 milletvekiline de oy veren bu ülkenin vatandaşı ve bu vatandaşın yüzde 60’ı parlamentoya güvenmiyorum diyor. Biz neden siyasi ahlak yasası çıksın diyoruz. Rüşvet alarak sorunları çözen bir yer mi burası? Yakınları, eş-dost için müteahhitler için çalışmayacak, vatandaş için çalışacak. 

"MİLLLET İTTİFAKI'NI BİR ARADA TUTMAKTA ZORLANMADIM"

Biz Gazi Meclis’i eski görkemli ve saygın görünümüne kavuşturmak zorundayız. Cumhurbaşkanından, muhtarına kadar seçimle gelinen her makamın düzgün insanlar tarafından temsil edilmesi lazım. Bir şey daha söyleyeyim. Önümüzdeki seçim iki eksenli bir seçim. Demokrasiden yana olanlar, totaliter rejimden yana olanlar.Vatandaş diyebilir ki çöplerden 100 bin kişi besleniyor, 500 bin olsun gidip ona oy versinler. Ha yok diyorlarsa gelip Millet İttifakı’na oy vereceksin. Ülke batmış, aile zenginleşti, ABD’de yatırımları arttı. Bu seçimi kişi bazına indirmek, hayır efendim önce ilkelerde anlaşacağız.Millet İttifakı’nı bir arada tutmak konusunda zorlanmadım. Onlar da demokrasi diyor, ben de. Temel ilkeler belirlediğimiz ilkeler. Eğitim, dış politika, seçim sitemi.

MUHARREM İNCE'NİN MEMLEKET HAREKETİ

Daha başlamadı bilmiyoruz. Başlayabilir, gayet güzel itirazım yok. Türkiye’nin içinde bulunacağı durumu nasıl çözüleceğini anlatabilir.CHP’de bir bölünmeye neden olacağını düşünmüyorum.Demokrasi kırıntısı kaldıysa bunu ayakta tutan biziz. Eksiğimiz yanlışımız olabilir ama bir arkadaşımızın memleket hareketi başlatması, çözüm arayacağım demesi normal. Bizim arkadaşlarımız da gidiyor illere. Böyle bir çalışma zaten yapılıyor yani. Cumhurbaşkanı adayı seçilmesinde zorlayıcı bir tarafı olmaz bu durumun.İlkelerden yola çıkacağız. Tek başına hareket etme lüksümüz yok. İttifakla birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Rejim değişti 50+1 almak zorundasınız. Biz bunu demokrasi rayına oturtmalıyız. Emeklisiyle, işsiziyle herkesle iş birliği yapmamız gerekiyor.

"OSMANLI'DAN KÖTÜ BİR SİSTEMLE YÖNETİLİYORUZ"

Bu ülkenin insanı üçüncü sınıf demokrasiyi mi hak ediyor, neden birinci sınıf olmasın. Biri beni eleştiriyorsa ben bunu dinlemeliyim gerekiyorsa bundan ders çıkarmalıyım.“Ben yaptım doğrudur” bu Orta Çağ anlayışıdır. Bu anlayışla ülke yönetemezsiniz. Osmanlı’dan kötü bir sistemle yönetiliyoruz. Önceden Padişah vardı ama bir de veziri vardı. Bakanlar atanıyor. Ne diyor Bakan; “Sayın Erdoğan’ın talimatı ile” senin iraden yok mu? Senin iraden yok demektir bu.Erdoğan ne diyordu “Bana yetkiyi verin dolarla, faizle nasıl mücadele edilir” Ne oldu? Dolar 7 TL’yi aşmasın diye 105 milyon dolar harcadılar. Ne oldu dolar 7 TL’nin üzerine çıktı, döviz alanlar karlı çıktı bu işler.

MUHARREM İNCE İHRAÇ EDİLECEK Mİ?

Gazetelerden okudum bir parti üyemiz böyle bir dilekçe vermiş. Böyle bir şey yok. Birisi dilekçe verdi hemen ihraç edelim olmaz olmaz. Parti içinde kavga istemiyoruz. Kavga edip, partiye zarar veriyorsa partiden ayıracağım. Parti için çalışan varsa başımın üzerinde yeri var. Nereye giderse. 

"TÜRKİYE'NİN BÜTÜN SORUNLARINI ÇÖZMEYE TALİBİZ"

Buhrandan çıkış çağrısı yaptım. Kriz var diyordum 16 madde saydım, bugün buhran var, ekonomide ciddi çıkmazlarımız var. Türkiye bugün borçlarını ödemek için borçlanmak zorunda.171 milyar dolar borcu ödemek için borçlanmak zorunda. Cumhuriyet tarihinin en büyük bütçe açığı 132 milyar. Borçların faizleri var. İlk 7 ayda 80 milyar lira faiz ödendi. Bunu ödemek içinde borçlanmak zorundasınız. Sarayın bekçisi de dahil tamamı gayri milli. Vatandaş bunlara güvenmiyor.Borçlar idaresi kurdular, Duyun-i Umumiye. O kadar çok borç var ki yönetmek için ayrı bir bölüm kurdular, tıpkı Osmanlı’nın son dönemleri gibi.Biz Türkiye’nin bütün sorunlarını çözmeye talibiz. Bunların çözemediğini biz çözeriz. Çözümün adresi de TBMM.Müyesser Yıldız, Murat Ağırel, Barış neden hapiste, doğruları yazdıkları için. 

"BUNUN HESABINI VERMEK ZORUNDALAR"

Erdoğan neydi. BOP eş başkanı. Kendisi söyledi. Emperyal güçler neden seni seçiyor? Çünkü sen talimat alıyorsun, gir diyorlar giriyorsun Suriyeli mültecilere 40 milyar dolar verdiler.Kimin parası, sizin, benim, gencecik fidanların parası. Bunun hesabını vermek zorundalar. Biz bütün bu sorunları çözeceğiz.İttifak bir dernek değil, üyelik başvurusu yapıp gelecek. Milletin çıkarları doğrultusunda kim destek verirse saygı duyarız, mutluluk duyarız.

"İSRAİL BİR VAKFA PARA VERDİ, HER ŞEY BİTTİ"

Ekonomide bir buhran yaşıyorduk, dış politikada da yaşıyoruz. İhvan nedir, bozulma nereden başladı. Vatandaşları bir gemiye bindirip İsrail’e göndermekle başladı.İsrail vatandaşlarımızı öldürdü, kıyamet koptu sonra ne oldu. İsrail bir vakfa para verdi her şey bitti.Tazminat dedi, “Ödemem” dedi. Bir vakıf gösterin bağış yapayım dedi İsrail. Bu sözleşmeyi gece yarısı Meclis’ten geçirdiler vatandaş duymasın diye. 


 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar