Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Baran Furkan Gül

Baran Furkan Gül

Serbest Yorum

Abdulkadir Selvi'yi bile isyan ettirdiniz

Gaziantep''te şüpheli şekilde hayatını kaybeden Duygu Delen''in ölümüne ilişkin davada "kasten öldürme" suçlamasıyla yargılanan Mehmet Kaplan''a hakaret suçundan bin 800 lira para cezası ile yağma suçundan 10 yıl hapis cezası veren mahkeme heyeti, sanığın cinsel istismar ve kasten öldürme suçundan beraatına karar verdi.

Cinsel istismar ve kasten öldürme suçundan beraat!

Karar duruşmasında dava savcısı esas hakkında açıkladığı mütalaasını tekrarladı.

Savcı, "zincirleme şekilde nitelikli cinsel istismar" suçundan beraat talep etse de Kaplan''ın uyuşturucu kullandığını, öfke kontrolü sorunu olduğunu ve kıskançlık sebebiyle maktule geçmişte de darp uyguladığını, kontrolünü kaybettiğini, maktulün boğazını sıktığını, darp ettiğini mütalaasında belirterek, üzerine atılı "çocuğu kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme raporlara, bilirkişi görüşlerine, düşüş anının görüntülerine yani; Duygu''nun düşüşünden intihar etmediği anlaşılmasına rağmen beraat kararı verdi.

Bu karara iktidara yakınlığı ile bilinen Abdulkadir Selvi bile isyan etti.

Abdulkadir Selvi, dünkü yazısında tam olarak şunları yazdı:

"Duygu Delen davasında verilen kararlar vicdanları yaraladı. Daha önce de bir kez adli kontrol şartıyla serbest bırakılıp savcılığın itirazı üzerine tekrar tutuklanan Mehmet Kaplan''a ödül gibi bir ceza verildi. Bu durumda ne denir? Adaletinizle bin yaşayın. Bir de madalya taksaydınız milletin vicdanını bu kadar yaralayamazdınız."

Abdülkadir Selvi, Duygu Delen davasına ilişkin 2020 yılının Ağustos ayında kaleme aldığı yazısında ise daha önce bu tür davalarda bilirkişilik yapan uzmanlara düşüş videosunu sormuştu.

Uzmanların tespitlerini aktaran Abdulkadir Selvi, şu notları paylaşmıştı:

"1- Düştüğü yerin mesafesi: Duygu Delen''in düştüğü yer ile bina arasındaki mesafenin açıklığı intihardan ziyade aşağıya itildiğini ya da atıldığını gösteriyor.

2- Düşüş şekli: İntihar edenler bu şekilde kendini atmazlar. Duygu Delen tepesi aşağıya ve hızlı bir şekilde zemine çakılmış durumda.

3- Kolları ve bacaklarının şekli intihar edenlerde genellikle farklı yönde ve açıklıkta olur.

4- Duygu Delen düşmeden önce bir çocuk bisikletiyle geçiyor. Birkaç saniye sonra Duygu Delen yıldırım hızıyla yere çakılıyor. Çocuk hem çok sakin, hem de karşıya bakıyor, yukarıya bakmasını gerektirecek bir anormallik görmüyor. Her şey bir-iki saniye içinde oluyor."

Tüm bu kanıtlara rağmen ortaya çıkan durum bu;

Tüm ülkenin gözleri önünde işlenen bir kadın cinayeti, yine cezasızlıkla sonuçlanmış oldu.

Zengin ailenin oğlu bir defa daha ailesinin imkanlarıyla kurtarılmış oldu.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları