Abdülkadir Selvi Tunç Soyer'e o soruyu sorduğu için pişman oldu

Abdülkadir Selvi Tunç Soyer'e o soruyu sorduğu için pişman oldu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i telefonla arayarak tartışmalara neden olan "İzmir Bayrağı" açıklamasını soran Abdülkadir Selvi Soyer tarafından çok sert tepkiyle karşılandı.

HABER MERKEZİ - GÜNBOYU
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer İzmir bayrağıyla ilgili bir akademisyenin yaptığı bir çalışmayla ilgili ve kent genelinde takas enstrümanı olarak kullanılacak bir parayı hayata geçirmeyi planladıkları yönündeki sözleri, iktidar partisi ve hükümete yakın basın kuruluşlarının tepkisini çekmişti. 

İktidara yakın medya Soyer'in sözlerini çarpıtarak  "eyalet hayalinin itirafı" olarak yorumlamıştı. 

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısının ilgili bölümünde Tunç Soyer'i konuyla ilgili aradığını açıkladı. 

"İZMİR’e bayrak ve para tartışmalarıyla ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i aradım" diyen Selvi, "Hem gönderdiği dokümanları inceledim, hem konuşmanın geçtiği TÜRSAB’la toplantının yapıldığı videokonferansı izledim" dedi. 

Selvi şunları yazdı: 

"SORMAZ OLAYDIM"

Tunç Soyer, “Çok üzgünüm. Çok sıkıntılıyım. İzmir konuşulmuyor. Başka yerlere çekilen bir sözüm yüzünden linç ediliyorum” diye söze başladı. Bunalmış bir hali vardı. Her zamanki gibi sesi çın çın etmiyordu. Soyer’e “Sayın Başkan, para ve bayrak ayrı bir devlete gider. Siz bunu mu kast ettiniz?” diye yekten sordum. Hay sormaz olaydım. Çok sert tepki gösterdi. “Asla olamaz. Bunun şakası bile saçma. Çok üzülüyorum” dedi. 

"BÖYLE BİR ŞEY DÜŞÜNÜLEBİLİR Mİ"

Toplantıda yaptığı konuşmayı, İZPUAN uygulamasını anlattı. Ama “Sayın Başkan, Türkiye’nin bu konuda bir hassasiyeti var, PKK ile yürütülen bir mücadele var. Sözleriniz o nedenle bu kadar tepki gördü” dedim. “Tartışma başka yerlere çekildi. Böyle bir şey düşünülebilir mi?” diye karşılık verdi.

"AMAN HA DİKKAT"

Tunç Soyer akademik bir kurulun başkanı değil. Bir siyasi kimliği var. Türkiye’nin üçüncü büyük kentinde CHP’nin büyükşehir belediye başkanı. O nedenle dikkatli konuşmalı. Hele hele ayrı bir para, ayrı bir bayrak gibi başka şeyleri çağrıştıracak konulardan uzak durmalı. Aman Tunç Başkan. Aman ha dikkat... 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar