Abdülkadir Ömür'ün fibula kemiği kırıldı

Abdülkadir Ömür'ün fibula kemiği kırıldı
Trabzonspor'da sakatlanarak oyundan çıkan Abdülkadir Ömür'ün hastaneye kaldırılmasının ardından fibula kemiğinin kırıldığı öğrenildi.

Abdülkadir Ömür hastaneye kaldırıldı

Trabzonspor, Süper Lig’in 20. haftasında sahasında Konyaspor’u ağırladı. Nwakaeme’nin golüyle 1-0 Trabzonspor’un üstünlüğü ile biten ilk yarıda bordo mavili takımda sakatlanan Abdülkadir Ömür büyük bir endişe yarattı.

 

Mücadelenin 24’üncü dakikasında gelişen hızlı atakta Ömer Ali Şahiner’in sert faülü sonrası acı içinde yerde kalan Abdülkadir Ömür oyuna devam edemedi.

Sağlık görevlileri sahaya girerek Abdulkadir Ömür’ü sedye ile direkt soyunma odasına götürdü. Genç yıldızın yerine Flavio oyuna dahil oldu.

Hastaneye kaldırılan Abdülkadir Ömür'ün fibula kemiğinde kırık tespit edildiği öğrenildi.

FİBULA KEMİĞİ NEDİR?

Bacaklarda yer alan fibula kemiği vücudu taşıma görevi üstlenen bir yapıdır. Bacak bölgesindeki tibia adlı iki farklı kemikten biri olarak bilinir. Ayak bileği ile beraber bacak kaslarını destekleyen bir kemiktir. Diğer ismine baldır kemiği olarak da bilindiğini söylemek mümkün. Bacağın dış kısmında bulunan fibula kemiği tibiaya paralel olarak uzanmaktadır. Asıl yükü taşıyan tibia iken, fibula kemiği stabilize etmek ve desteklemek amaçlı bacak bölgesinde bulunur.

FİBULA KEMİĞİ KIRIĞI

Tibia kemiğini destek olarak bacak bölgesinde yer alan fibula kemiği, bazı travmalar üzerinden kırık ile karşı karşıya kalabilmektedir.

 - Yüksekten atlama,

 - Yüksekten düşme,

 - Bacağın dış bölgesine gelen darbe,

 - Araçla trafik kazası,

 - Bilek burkulması,

 - Bilinçli yapılmayan koşu ve aktif yürüyüş,

 - Belli başlı bazı kemik hastalıkları,

 Bu gibi nedenlerden dolayı etkiye bağlı olarak fibula kemiği kırık yaşayabilmektedir.

FİBULA KEMİĞİ TEDAVİSİ

Uzman doktor kontrolü altında ele alınan röntgenle beraber, tanı ve teşhis altında kürek kemiği tedavisi yapılmaktadır. Kapalı fibula kemiği tedavisi için cerrahi yöntem ele alınabilir ya da alınmayabilir. Eğer fibula kemiği kırığında hiza bozulmamışsa, o zaman dışarıdan yöntem ile ameliyatsız şekilde tedavi edilebilmektedir. Atel ya da alçı ile beraber desteklemek suretiyle tedavi edilebilir. Gerek görüldüğü takdirde ise cerrahi ameliyat yapılabilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar