ABD'li senatörlerden mektup: Filistinlilere korona virüs aşısı ulaştırma süreci için harekete geçin

ABD'li senatörlerden mektup: Filistinlilere korona virüs aşısı ulaştırma süreci için harekete geçin
ABD'de Bernie Sanders ve Elizabeth Warren'ın da aralarında bulunduğu Demokrat Partili Senatörler, Dışişleri Bakanı Anthony Blinken'a yazdıkları bir mektupla İsrail'e işgal altındaki topraklarda yaşayan Filistinlilere korona virüs aşısı yapılması sürecini hızlandırması konusunda harekete geçmesi için çağrı yaptı.

ABD'li senatörlerden Filistinliler için mektup

ABD'de hem Senato hem Temsilciler Meclisi'nden Demokrat Kongre üyeleri, Biden yönetimine iki ayrı mektupla çağrı yaparak işgal altındaki topraklarda Filistinlilere aşı ulaştırılmasını hızlandırmak için İsrail'i harekete geçirme çağrısı yaptı.

Biden yönetiminin Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) için finansmanı sürdürmesi de talep edildi. 

Temsilciler Meclisi'nin Rashida Tlaib, Mark Pocan gibi isimlerin de yer aldığı 12 imzalı mektubunda, Dışişleri Bakanlığı'nın Batı Şeria'da İsrail güçlerinin tahrip ettiği Filistinlilerin evleriyle ilgili harekete geçmesi istendi.

Mektupta "Biden yönetiminin mesajı açık olmalı: İsrail'in Doğu Kudüs ve Batı Şeria'daki yerleşimleri dahil olmak üzere, her türlü yerleşimci sömürgecilik uluslararası hukuk altında yasa dışıdır ve tolere edilemez." ifadeleri yer aldı. 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar