ABD'li milyarderler pandemi sürecinde ne kadar kazandılar

ABD'li milyarderler pandemi sürecinde ne kadar kazandılar
Korona virüs döneminde ABD'li milyarderlerin serveti 1 trilyon 64 milyar dolar yükseldi.

Pandemide servetlerine servet kattılar

18 Mart-7 Aralık arasında Jeff Bezos'un serveti 71.4 milyar dolar, Elon Musk'ın 118.5 milyar dolar, Bill Gates'in serveti ise 21.1 milyar dolar yükseldi. 

BORSADA HİSSELERİ DEĞER KAZANDI
Korona virüs salgını dünya genelinde hem devletleri hem de bireyleri ekonomik anlamda zorlamaya devam ediyor. ABD'nin milyarderleri ise bu dönemde borsalardaki yükselişin etkisiyle servetlerine servet kattı.

TRİLYONLUK SERVET
Zenginlerin daha yüksek oranda vergi vermesini savunan sivil toplum hareketi Americans for Tax Fairness'ın, Forbes verilerinden derlediği bilgilere göre koronavirüsün küresel salgın ilan edildiği 18 Mart ile 7 Aralık arasında ABD'deki 651 milyarderin toplam serveti 1 trilyon 64 milyar dolar yükseldi. Böylece milyarderlerin toplam serveti 4 trilyon 11 milyar dolara ulaştı.

EN ÇOK KAZANAN ELON MUSK
Söz konusu dönemde dünyanın en zengin insanı Amazon Kurucusu Jeff Bezos'un serveti 71.4 milyar dolarlık artışla 184.4 milyar dolara ulaştı. Korona virüs salgınında servetini en çok artıran isim ise Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk oldu. Musk'ın serveti 118.5 milyar dolarlık artışla 143.1 milyar dolara ulaştı. Microsoft Kurucusu Bill Gates'in seveti 20.7 milyar dolar artarak 118.7 milyar, Facebook Kurucu ve CEO'su Mark Zuckerberg'in serveti ise 50.1 milyar dolar artarak 104.8 milyar dolara yükseldi.

 

abd-servet-ic.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar