ABD'li medya devinden iflas başvurusu

ABD'li medya devinden iflas başvurusu
ABD'nin en büyük ikinci gazete grubu olan McClatchy, iflas koruması için başvuruda bulunduğunu açıkladı. Öte yandan Amerika’da çoğu haftalık yayınlanan yaklaşık 2000 yerel gazete, son 10 yılda yok oldu.

ABD basınında kriz giderek büyürken ülkenin en büyük ikinci gazete grubundan iflas başvurusu geldi.

ABD'li medya grubu McClatchy iflas koruması için başvuruda bulunduğunu açıkladı. Böylece, ABD medya sektörünün içinde bulunduğu kriz bir kez daha belgelendi.

Firma, borçlarını azaltmaya ve dijital dönüşüme odaklanırken, Miami Herald ve Kansas City Star dahil 30 bölge gazetesini işletmeye devam edeceğini bildirdi.

Amerika'nın Sesi'nin haberine göre; iflas başvurusunda yer alan yeniden düzenleme planında, gazete zincirinin, Chatham Asset Management adlı özel bir sermaye grubuna devredilebileceği ve McClatchy'nin borsa faaliyetlerinin durdurulabileceği kaydediliyor.

İflas başvurusu, McClatchy'nin ağır borç yükünü hafifletmeyi hedefliyor.

McClatchy Yönetim Kurulu Başkanı Kevin McClatchy, firmasının güçlü bir işletme olmaya devam edeceğini ve ailesinin beş kuşaktır benimsediği bağımsız gazetecilik ilkesine bağlı kalacağını söyledi.

McClatchy “Yeniden yapılanma süreci, firmanın geleceği için gerekli ve olumlu bir adım” dedi.

McClatchy'nin iflastan korunma başvurusu, gazetecilik sektörünün derinden sarsıldığı bir döneme denk geldi. Köklü medya kuruluşlarının çoğu, dijital haberciliğe geçişte zorlanıyor. Ayrıca, online reklam gelirlerinin büyük kısmı teknoloji platformlarına gidiyor.

ABD'nin en büyük gazete yayıncısı Gannett, sektörün zorluklarını aşmak için geçen yıl rakibi GateHouse ile birleşmeye karar verdi.

Bazı itibarlı gazeteler iflas ederken, bazıları ciddi değer kaybetti.

Amerika'da çoğu haftalık yayınlanan yaklaşık 2000 yerel gazete, son 10 yılda yok oldu. Aynı şekilde, gazetecilik sektöründeki istihdam da yarı yarıya azaldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar