ABD'den kritik görüşme sonrası ilk açıklama

ABD'den kritik görüşme sonrası ilk açıklama
ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'in Ankara temaslarından sonra ABD Büyükelçiliği'nden ilk kritik açıklama yapıldı. Kritik açıklamada, "ABD ve Türkiye Münbiç yol haritasında somut ilerleme konusunda taahhütlerine sadık" ifadelerine yer verildi.

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'in Ankara temaslarının ardından ABD Büyükelçiliği'nden açıklama geldi.Twitter hesabından yapılan açıklamada, Jeffrey’nin Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal ile görüştüğü belirtildi. Görüşmede Suriye konusunun masaya yatırıldığı açıklandı. Açıklamada, Türkiye ile Suriye’nin kuzeyi arasındaki sınır bölgesindeki güvenliği artırma ve Menbiç’te yol haritası konusunda adım atılması konusunda görüşmeler yapıldığı aktarıldı.

Açıklamada, “Görüşmeler olumlu, verimli ve açıktı. ABD ve Türkiye, Suriye’de yaşananlar konusunda ortak endişelerini gündeme getirdi” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, "Görüşmeler samimi, pozitif yapıcı geçti. Gelecekte sürecek. ABD ve Türkiye Münbiç yol haritasında somut ilerleme konusunda taahhütlerine sadık" ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar