ABD'den çarpıcı 'sosyal mesafe' araştırması: "2022'ye kadar sürebilir"

ABD'den çarpıcı 'sosyal mesafe' araştırması: "2022'ye kadar sürebilir"
Dünyayı saran korona virüs salgını alışkanlıklarımızı değiştirmeye devam ederken ABD'deki Harvard Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Bilim insanları, dünya genelinde sosyal mesafenin 2022'ye kadar devam edeceğini ifade etti.

Dünyanın dört bir yanında bulunan milyonlarca insan, koronavirüs salgının getirdiği sosyal mesafe ev karantinasına hızlıca uyum sağlamak zorunda kalırken, ABD'de faaliyet gösteren Harvardlı bazı bilim insanları sosyal mesafenin 2022'ye kadar devam edeceğini belirtti.

"İKİNCİ DALGAYI KALDIRAMAYIZ"

Ev karantinasının ve sosyal mesafenin, vaka sayılarının düşmesiyle eş zamanlı olarak kaldırılmasının salgının tekrar edeceği şüphesi doğururken, bilim insanları ikinci bir dalga olması halinde mevcut ortamda zorlanan sağlık sistemi ve çalışanlarının ikinci bir dalgayı kaldıramayacağını açıkladı. 

"AŞI İLK ETAPTA FAZLA ETKİLİ OLMAZ"

Korona virüs hakkında çok fazla bilinmeyen olduğunu vurgulayan bilim insanları, aşı ve etkili bir tedavinin bulunmasının bile ilk etapta fazla etkili olmayacağını ifade etti. Grip gibi korona virüsün de belli dönemler insanların hayatında etkili olacağını ve sosyal mesafe tedbirlerinin 2022'ye kadar devam edebileceği ifade edildi.   

Öte yandan ABD'de korona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 1811 artarak 65 bin 783 oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar