ABD'de Trump destekçilerinin kongreyi basmasının ardından ölü sayısı artıyor!

ABD'de Trump destekçilerinin kongreyi basmasının ardından ölü sayısı artıyor!
ABD Başkanı Donald Trum'ın destekçilerinin protesto etmesinin ardından Kongre binasını basması ülkede infial yarattı. Olaylarda ilk belirlemelere göre, 4 kişi yaşamını yitirirken çok sayıda protestocu gözaltına alındı.

2020 Kasım ayında yapılan başkanlık seçimlerini kaybeden Donald Trump, ortalığı karıştırdı. ABD Kongresi dün yeni başkanı resmi olarak onaylamak için toplantı. Trump, bu sırada bir miting düzenledi. 
onaylamak için toplandığı sırada bir miting düzenledi. Mitingin ardından protestocular hızını alamayarak kongre binasını bastı. Arbedelerin ardından Washington’da sokağa çıkma yasağı kararı alındı. 

abdde-trump-destekcileri-kongreyi-basti-azil-sureci-gundeme-gelebilir-9919-dhaphoto1.jpg

ÖLÜ SAYISI GİDEREK ARTIYOR


Arbede de ilk belirlemelere göre 4 protestocu yaşamını yitirdi. Polis Şefi Robert J.'nin yaptığı açıklamaya göre, gösterilerde 52 kişi de  gözaltına alındı. Şef, Cumhuriyetçilerin ve Demokratların ulusal komite merkezlerinde bomba ve patlayıcı bulunduğunu duyurdu. Polisler, Kongre binası önündeki bir aracın içindeki buzlukta da molotov kokteyli çıktığını açıkladı.

erfqtjixiaeimqm.jpg

İSTİFALAR HIZINI KESMİYOR


Ülkede yaşanan olayların ardındna Trump'ın eşi Melania Trump'ın Özel Kalem Müdürü Stephanie Grisham, istifa ettiğini bildirdi. Reuters'ın haberine göre, Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Sarah Matthews ve Beyaz Saray Sosyal İşler Müdürü Rickie Niceta da istifa etti.

ereqzfhwmaebdju.jpg

 

ere9bpmwmasngcs-001.jpg

jhjjg.jpg

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar