ABD'de kongre baskınında nükleer kod tehlikesi!

ABD'de kongre baskınında nükleer kod tehlikesi!
ABD'de 6 Ocak’ta  Donald Trump'ın destekçilerinin Kongre binasına saldırmasının ardından yeni görüntüler ortaya çıktı. Saldırı anında eski Başkan Yardımcısı Mike Pence ile birlikte hava kuvvetleri personelinin elinde nükleer kodların bulunduğu büyük siyah bir çanta olduğu gün yüzüne çıktı.

ABD'de 6 Ocak'ta eski Başkan Donald Trump'ın destekçileri kongreyi basmıştı. Baskının ardından yeni görüntüler ortaya çıkmaya devam ediyor. 


Baskında, eski Başkan Yardımcısı Mike Pence’in kongre binasından tahliye edildiği görüntülerde yenid detalar bulundu.

 

 

 

 

"NÜKLEER ÇANTA TEHLİKESİ"


Baskın sırasında nükleer kodların bulunduğu büyük siyah bir çanta olan ‘nükleer futbol topu’ taşıyan bir hava kuvvetleri personelinin Pence’le birlikte olduğu ifade edildi. 

Nükleer saldırı başlatma emrini yerine getirmek için gerekli ekipmanı içeren ‘nükleer futbol topu’ çantasının bir yedeğinin her zaman başkan yardımcısının yanında olduğu belirtildi.

Fakat yardımcının ‘nükleer futbol topu’ denen evrak çantasındaki kodların, başkanın ölmedikçe veya görevini yerine getiremediği takdirde etkinleştirilemeyeceği belirtildi.

Ancak yine de çantanın baskını gerçekleştirenlerin eline geçmesinin ne kadar ciddi tehlikeye yol açacağına dikkat çekildi. 


 

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar