ABD'de elektronik sigaraya yasak yolda

ABD'de elektronik sigaraya yasak yolda
ABD'de Başkan Donald Trump yönetimi, elektronik sigaraya karşı harekete geçti. Sağlık Bakanı Alex Azar, tütün içermeyen aromalı elektronik sigaraların satışını yasaklamayı planladıklarını açıkladı.

Elektronik sigaraya yasak yolda

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) Başkan Donald Trump yönetimi e-sigaralara karşı savaş açtı. Sağlık Bakanı Alex Azar akciğer hastalıkları ile bağlantılı olduğu ileri sürülen tütün içermeyen aromalı elektronik sigaraların satışını yasaklamayı planladıklarını açıkladı.

Azar, Başkan Trump ile Oval Ofis'teki görüşmesinin ardından yaptığı yazılı açıklamada tütün içermeyen bu ürünlerin 'sigara tiryakiliğine ön ayak olduğunu' ileri sürdü. Bu duruma tepkisiz kalmayacaklarını belirten Azar, "Toplumları, okulları, aileleri, gençleri ve çocukları etkileyen bu e-sigara salgınını ve oluşan pazarı ortadan kaldırmayı planlıyoruz." dedi.

Azar'a Başkan Donald Trump'tan da destek geldi. E-sigaranın hızla büyüyen çok karlı bir sektör olduğunu belirten Amerikalı lider, "Birçok kişi bu sigaraları tüttürmenin harika olduğunu düşünüyor. Ama bu doğru değil. Bu yeni sorunun boyutunu bulmalıyız ve bunu kısa sürede yapacağız." diyerek kararlı adımların kısa sürede atılacağını belirtti.

DERNEKLERDEN TRUMP YÖNETİMİNE TEPKİ

Sigara ile mücadele dernekleri ise Trump yönetimi tarafından e-sigaraya karşı atılması planlanan adımların hayal kırklığı yarattığını açıkladı. 'Milyonlarca yetişkin Amerikalı' tarafından sigarayı bırakmak için kullanılan bu ürünlere yasak getirilmesi ile 'hayatı değiştiren bir seçeneğin' de ortadan kaldırılacağı uyarısında bulunuldu.

ABD’de e-sigara kullanımından dolayı akciğer rahatsızlığı yaşadığı sanılan yaklaşık beş yüz kişi inceleme altında. Ülkede şu ana kadar elektronik sigara sebebiyle altı kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Eylül ayı başında Wisconsin eyaletinde üç yüze yakın kişi elektronik sigaradan kaynaklı ciddi akciğer sorunları nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Milwaukee Sağlık Dairesi kent sakinlerini uyararak her türlü elektronik sigara ve benzeri ürün kullanımın bir an önce durdurulması çağrısında bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar