ABD siber saldırılardan sonra açıklama yaptı

ABD siber saldırılardan sonra açıklama yaptı
Joe Biden ard arda gelen siber saldırılara sert tepki gösterdi. Biden, büyük bedeller ödeteceklerini söyledi.

Joe Biden'den sert siber saldırı açıklaması

Geçtiğimiz günlerde Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, yabancı bir hükümetin Ticaret, Hazine ve İç Güvenlik bakanlıklarına siber saldırı yaptığı duyurulmuştu. ABD yönetiminden saldırının yapıldığı ülkeye dair herhangi bir açıklama gelmezken, Washington Post gazetesi söz konusu saldırının ardında Rus hükümeti olduğunu öne sürmüştü.

"ZORLANIYORUZ"
ABD Siber Güvenlik ve Altyapı Ajansı, söz konusu saldırı ile bilgisayarlara yerleştirilen "kötü niyetli yazılımların" kaldırılmasının zorlayıcı ve karmaşık bir süreç olduğunu açıkladı.

"CİDDİ TEHDİT OLUŞTURUYOR"
Ajanstan yapılan açıklamada, "Söz konusu saldırı, federal hükümetin yanı sıra eyalet ve yerel yönetimlere, önemli altyapı şirketleri ve diğer özel sektör kuruluşlarına da ciddi tehdit oluşturmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

BIDEN: "BEDELİNİ ÖDEYECEKLER"
Söz konusu saldırıların ardından açıklama yapan Joe Biden, "Yönetimim, siber güvenliği en önemli önceliği yapacak ve göreve başlar başlamaz bu sorunla ilgilenecek. Ancak iyi bir savunma yeterli değil, düşmanlarımızı ilk olarak caydırmamız gerek ve bunu, saldırıların sorumlularına büyük bedel ödeterek yapacağız." değerlendirmesinde bulundu.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar