ABD polisi cinayet işlemeye devam ediyor! Bu kez gardiyanlar...

ABD polisi cinayet işlemeye devam ediyor! Bu kez gardiyanlar...
ABD'de polis tarafından öldürülen George Floyd'un yankıları sürerken, bir polis cinayeti haberi daha Kuzey Karolina'dan geldi.

ABD'nin Kuzey Karolina eyaletinde geçtiğimiz aralık ayında siyahi bir adamın hapishane gardiyanları tarafından nefessiz bırakılarak öldürüldüğü ortaya çıktı. 56 yaşındaki siyahi adamın defalarca "nefes alamıyorum" diyerek yalvardığı anlaşıldı.

56 yaşındaki siyahi mahkumu bir hücrede zapt eden 5 gardiyan, mahkumun ölümüne sebep oldu. Davaya bakan hakim, bir daha aynı durumların yaşanmaması için görüntülerin yayınlanmasını istedi. 

Görüntülerde, 5 memur ve bir hemşirenin John Neville isimli mahkumun üzerine bastırdı. Adamın defalarca 'nefes alamıyorum' diyerek bilincini kaybetmesinden 2 gün sonra ise öldüğü anlaşıldı.

Yetkililer, mahkumun ranzanın üst katından yere düştüğünü, memurların kontrol etmek istediğini ifade ederken, vücut kamerasına yansıyan görüntülerde 5 memurdan birinin "Pekala John, kan basıncını ölçeceğiz" dediği duyuldu. Hemşirenin tedavi etmek isterken, memurların mahkumun başına bacaklarıyla baskı uyguladığı görüldü. Otopsi raporunda, Neville'in ezilip, bazen tepkisizleştiği ifade edildi. İki gün sonra ise, götürüldüğü hastanede nabzının atmadığı tespit edildi. Doktorlardan biri, mahkumun zapt edilmeye çalışırken oluşan beyin hasarından dolayı hayatını kaybettiğini belirtti. Otopside ayrıca mahkumun astım ve kalp hastalıkları gibi bir dizi rahatsızlıklarının olduğu kaydedildi.

Olay sonucu 5 memurun görevine son verilirken, hemşirenin görevini kötüye kullanmadığı, ancak şu anda izinde olduğu aktarıldı. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar