ABD 'müdahaleleri' milyonlarca insanı yerinden etti

ABD 'müdahaleleri' milyonlarca insanı yerinden etti
ABD’nin, 11 Eylül saldırılarının ardından ‘terörle mücadele’ bahanesiyle gerçekleştirdiği müdahalelerde şimdiye kadar en az 37 milyon kişinin yerinden edildiği belirtildi.

Milyonlarca insan yerinden oldu

ABD’nin, 11 Eylül saldırılarının ardından ‘terörle mücadele’ bahanesiyle gerçekleştirdiği müdahalelerde şimdiye kadar en az 37 milyon kişinin yerinden edildiği belirtildi. “Savaş Maliyetleri” raporunda ‘’ABD’nin müdahaleleri korkunç derecede felaket ve yıkımla sonuçlandı" denildi

AA'nın aktardığına göre, Rhode Island’taki Brown Üniversitesi tarafından yayımlanan “Savaş Maliyetleri” adlı raporda ABD’nin 11 Eylül 2001’de New York’taki Dünya Ticaret Merkezi ve Pentagon’a yapılan saldırılara karşılık olarak gerçekleştirdiği askeri müdahalelerin mülteciler üzerindeki bilançosu çıkarıldı. Raporda, ABD’nin "terörle mücadele" adı altındaki askeri müdahalelerinden dolayı en az 37 milyon insanın mülteci durumuna düştüğü ve bu rakamın 2. Dünya Savaşı dışında, 1900’den beri çıkan çatışmalar sonucu yerinden edilen insanların toplamından daha fazla olduğu vurgulandı.

Afganistan, Irak, Pakistan, Yemen, Somali, Filipinler, Libya ve Suriye gibi ülkelerin incelendiği raporda, Somali’deki El Şebab terör örgütüne karşı Amerika’nın 2002’deki askeri müdahalesinden bu yana ülkenin nüfusunun yüzde 46’sının çatışmalardan korunmak için komşu ülkelere sığınması örnek verildi.

Raporda ABD’nin küçük "terörle mücadele" operasyonları gerçekleştirdiği Burkina Faso, Çad, Kongo, Mali, Nijer gibi ülkelerde yerinden edilen milyonlarca insanın dahil edilmediği, bu nedenle toplam rakamın 48 ila 59 milyon arasında olabileceğini aktarıldı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar