ABD kara teslim: 21 can kaybı yaşanırken, 4 milyon kişi elektriksiz kaldı

ABD kara teslim: 21 can kaybı yaşanırken, 4 milyon kişi elektriksiz kaldı
ABD korona virüsünden sonra şimdi de soğuk hava dalgası ve karla mücadele ediyor. Ülke genelinde 21 kişi hayatını kaybederken, Texas'ta 4 milyon kişiye elektrik verilemiyor. Hava tahminlerine göre soğuk hava ve kar yağışının hafta sonuna kadar devam etmesi bekleniyor.

Kar hayatı felç etti! 21 kişi...

ABD, son günlerde soğuk hava dalgası ve kar fırtınasıyla mücadele ediyor. Ülkenin Texas, Louisiana, Kentucky, Missouri, Michigan, Nebraska ve Mississippi gibi eyaletlerinde etkili olan kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi.

7-019.jpg
1990’lı yıllardan bu yana en ‘aktif’ kar yağışı olduğu belirtilirken, hava sıcaklıkları da rekor kırdı. Nebraska’ya bağlı Lincoln’de dereceler eksi 31’i gösterdi. Aşırı soğuklar nedeniyle şimdiye dek 21 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Oklahoma Üniversitesi’nden Meteoroloji Profesörü Jason Furtado, “Şu an tarihi bir olay yaşanıyor” sözleriyle yaşananları özetledi.

8-019.jpg

ELEKTRİK KESİNTİLERİ SÜRÜYOR 

Karın en çok etkilediği eyaletlerin başını Texas çekiyor. Kötü hava şartları nedeniyle yaklaşık 4 milyon kişinin elektrik kesintilerinden etkilendiği açıklandı. ABD Başkanı Biden, Texas için acil durum ilan edilmesini onayladı. Yardımların da yolda olduğunu duyurdu.

9-010.jpg

SOĞUK HAVA HAFTASONUNA KADAR SÜRECEK 

Yetkililer zehirlenmelere karşı da uyarılarda bulundu. Gazla çalışan ısıtıcı ve mangalların tehlikelere yol açabileceği ifade edilirken, ev içinde yakılmaması gerektiği vurgulandı. Hava tahminlerine göre soğuk hava ve kar yağışının hafta sonuna kadar devam etmesi bekleniyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar